آموزش طراحی وب

آنچه در این صفحه می خوانید:

معرفی طراحی وب (Web Design)

طراحی وب شامل مهارت ها و رشته های مختلفی در تولید و نگهداری وب سایت ها است. زمینه های مختلف طراحی وب شامل طراحی وب گرافیکی، که شامل طراحی رابط کاربری (UI)، از جمله کد استاندارد و طراحی تجربه کاربری (UX) و بهینه سازی موتور جستجو می باشد. اغلب افراد زیادی در تیم هایی مشغول به کار هستند که جنبه های مختلف فرایند طراحی را پوشش می دهند. اگرچه برخی از طراحان همه آنها به عنوان فول استک دولوپر (Full-Stack Developer) پوشش می دهند.

اصطلاح طراحی وب معمولاً برای توصیف فرایند مربوط به طراحی فرانت اند (سمت کلاینت) وب سایت استفاده می شود. طراحی وب تا حدودی با مهندسی وب در دامنه وسیع توسعه وب همپوشانی دارد. انتظار می رود که طراحان وب آگاهی از قابلیت استفاده داشته باشند و اگر نقش آن ها شامل ایجاد نشانه گذاری باشد، انتظار می رود که آنها نیز با دستورالعمل های دسترسی به وب به روز شوند.

در حال حاضر تقریبا تمامی کسب و کارهای دنیا نیاز به وب سایت دارند. وب سایت ها کاربردهای وسیعی دارند و می توانند برای کاربردهای مختلفی از جمله (شخصی، اطلاع رسانی، فروشگاهی، تجارت الکترونیک، شبکه های اجتماعی، تبلیغاتی و غیره) مورد استفاده قرار گیرند. برنامه نویسی وب به دو قسمت سمت کلاینت و سمت سرور تقسیم می شود. بخش سرور یعنی پردازش هایی که سمت سرور انجام می شود و بر اساس پردازش ها پاسخ هایی تولید می شود و سمت کلاینت یا همان کاربر نمایش داده می شود. بخش های گرافیکی سایت که شامل لایه بندی سایت، فونت، رنگ، عکس، فیلم و نمای ظاهری، توسط تکنولوژی های سمت کلاینت و کارهایی مانند ارتباط با بانک اطلاعاتی در سمت سرور انجام می شود.

قبل از ایجاد و توسعه وب سایت باید چندین موضوع را در نظر داشته باشید:

  • چه مطالبی را در وب سایت قرار دهید؟
  • چه کسی آن را میزبانی خواهد کرد؟
  • چگونه آن را تعاملی کنیم؟
  • چگونه آن را کد نویسی کنیم؟
  • چگونه موتور جستجوگر وب کاربر پسند ایجاد کنیم؟
  • چگونه می توان کد منبع را به طور مرتب ایمن کرد؟
  • آیا طراحی وب سایت در مرورگرهای مختلف نمایش داده خواهد شد؟
  • آیا استفاده از منوهای ناوبری آسان خواهد بود؟
  • آیا وب سایت به سرعت بارگذاری می شود؟
  • صفحات سایت به سرعت چاپ خواهد شد؟
  • بازدید کنندگان چقدر راحت می توانند جزئیات مهم مربوط به وب سایت را پیدا کنند؟
  • چگونه استایل شیت ها در وب سایت های شما استفاده می شود؟

وب چیست؟

World Wide Web یا (WWW)، معمولاً با عنوان وب شناخته می شود، یک سیستم اطلاعاتی است که در آن اسناد وب توسط یک منبع (یک آدرس اینترنتی، مانند https://www.example.com/) نمایش داده می شود. این صفحات با Hypertext متصل شده و از طریق اینترنت در دسترس هستند. منابع WWW از طریق پروتکل (HTTP) منتقل می شوند و توسط یک برنامه نرم افزاری به نام وب سرور منتشر و توسط مرورگر وب به کاربران نمایش داده می شود.

Tim Berners-Lee، دانشمند بریتانیایی، شبکه جهانی وب را در سال 1989 اختراع کرد. وی اولین مرورگر وب را در سال 1990 نوشت. این مرورگر در سال 1991 در خارج از CERN منتشر شد، ابتدا به سایر موسسات تحقیقاتی از ژانویه 1991 شروع شد و سپس در اوت 1991 برای عموم مردم جهت تعامل در اینترنت استفاده شد.

منابع وب ممکن است انواع مدیا دانلودی باشد، اما صفحات وب رسانه های Hypertext هستند که به زبان نشانه گذاری (HTML) قالب بندی شده اند. چنین قالب بندی اجازه می دهد تا لینک های جاسازی شده حاوی نشانی اینترنتی در اختیار کاربر قرار گیرد و کاربر بتواند به سوی منابع وب هدایت شود. علاوه بر متن، صفحات وب ممکن است حاوی ارجاعات به تصاویر، فیلم، صوتی و مؤلفه های نرم افزاری باشد که در مرورگر وب کاربر به عنوان صفحات منسجم از محتوای چندرسانه ای نمایش داده می شوند.

منابع وب چندگانه با موضوع مشترک، نام دامنه مشترک یا هر دو وب سایت را تشکیل می دهند. وب سایت ها در رایانه هایی ذخیره می شوند که برنامه ای به نام وب سرور دارند که به درخواست های ایجاد شده از طریق اینترنت از طریق مرورگرهای وب که بر روی رایانه کاربر اجرا می شوند، پاسخ می دهند. محتوای وب سایت می تواند تا حد زیادی توسط یک ناشر ارائه شود یا به صورت تعاملی کاربران در آن محتوایی ارائه می دهند.

وب سایت چیست؟

وب سایت (همچنین به عنوان وبسایت نوشته شده است) مجموعه ای از صفحات وب و مطالب مرتبط است که با یک نام دامنه مشترک شناسایی می شود و حداقل در یک وب سرور منتشر می شود. نمونه های قابل توجه wikipedia.org، google.com و amazon.com هستند. کلیه وب سایت های قابل دسترسی در سطح عمومی، شبکه جهانی وب را تشکیل می دهند. همچنین وب سایت های خصوصی وجود دارند که فقط در یک شبکه خصوصی، مانند وب سایت داخلی یک شرکت که فقط برای کارمندان خود قابل دسترس هستند.

وب سایت ها به طور معمول به یک موضوع یا هدف خاص، از جمله اخبار، آموزش، تجارت، سرگرمی یا شبکه های اجتماعی و غیره اختصاص داده می شوند. پیوند بین صفحات وب ناوبری سایت را راهنمایی می کند، که اغلب با صفحه اصلی شروع می شود. کاربران می توانند به انواع مختلفی از دستگاه ها از جمله دسکتاپ، لپ تاپ، تبلت و تلفن های هوشمند به وب سایت ها دسترسی پیدا کنند. نرم افزار کاربردی مورد استفاده در این دستگاه ها مرورگر وب نامیده می شود.

    فرایند توسعه وب

    فرایند توسعه وب شامل تمام مراحلی است که برای ساخت یک وب سایت جذاب، موثر و واکنش گرا به کار گرفته می شود. این مراحل در زیر نشان داده شده است:

    1. هدف گذاری
    2. برنامه ریزی
    3. طراحی
    4. جمع آوری محتوا
    5. ساخت
    6. تست
    7. آپلود در سرور
    8. بازاریابی و نگهداری

    آشنایی با فرانت اند

    در معماری نرم‌افزار، ممکن است لایه‌های زیادی بین سخت‌افزار و کاربر نهایی وجود داشته باشد. فرانت اند (Front-End) یک انتزاع (abstract) است، که لایه‌های زیرین که تقریباً توسط کاربر غیرقابل فهم است را ساده‌ سازی می‌کند تا لایه نمایشی فرانت اند را بسازد و کاربر بتواند به راحتی از آن استفاده کند. طراحی سمت کاربر به این منظور است که تضمینی وجود داشته باشد تا هنگامی که کاربر سایت را باز می‌کند بتواند اطلاعات را در قالبی ساده، خوانا و مرتبط مشاهده کند. پیچیدگی این موضوع به این حقیقت بازمی‌گردد که در دنیای مدرن و تکنولوژی، کاربران از دستگاه‌ های مختلف با نمایشگر مختلف استفاده می‌کنند که توسعه دهنده را مجاب می‌کند معقول‌ترین تجربه کاربری را برای کاربر به وجود آورد. به همین جهت توسعه دهنده باید از اجرا شدن سایت در مرورگرهای مختلف (Cross-browser) و سکوهای مختلف (Cross-platform) اطمینان حاصل کند.

    این موضوع اهمیت توسعه در سمت کاربر را متذکر می‌شود. با توسعه صفحات وب بر روی دستگاه های همراه از قبیل تلفن هوشمند و تبلت طراحان باید از دسترس پذیری و صحیح اجرا شدن صفحات وب در تمام دستگاه‌ ها اطمینان حاصل کنند که این موضوع با ساخت صفحات واکنش‌ گرا امکان‌ پذیر است. یکی از اهداف توسعه دهندگان کارایی است به گونه‌ای که باید از نظر سرعت زمان بارگذاری، حجیم نبودن فایل‌ ها، استاندارد بودن کد ها برای بارگذاری سریع صفحات اطمینان حاصل کنند.

    برای تولید یک سایت یا یک برنامه کاربردی وب نیاز به عمل برنامه‌نویسی HTML ،CSS و JavaScript می باشد که به‌ طور مستقیم یک کاربر می‌تواند آن را ببیند و با آن در تعامل باشد. به موجب چالشی که در توسعه سمت کاربر وجود دارد توسعه دهنده همیشه نیاز دارد تا از تغییرات ابزارها و تکنیک‌ هایی که در ساخت سمت کاربر یک سایت استفاده می‌شود آگاه باشد. فردی که قالب سایت را از طریق زبان های برنامه نویسی مانند HTML ،CSS و Javascript ایجاد می کند، توسعه دهنده سمت کاربر یا توسعه دهنده فرانت‌ اند (Front-End) نامیده می شود. همچنین باید در تعامل با توسعه دهنده بک اند (Back-End) محتوای کامل سایت را به درستی نمایش دهد.

    آشنایی با بک اند

    قسمت هایی از وب سایت که کاربران با آنها ارتباط مستقیم ندارند در بخش بک اند (Back-End) قرار می گیرند. در بک اند پردازش و ذخیره ‌سازی داده‌ها انجام می شود. کد های بک اند معمولاً روی سرور قرار می‌گیرند که از سمت کلاینت در دسترس نیستند. هنگامی که به این وب سایت هدایت می شوید، سرور سایت، اطلاعات خود را به رایانه یا دستگاه همراه شما ارسال می کند که به صفحه ای که اکنون می بینید تبدیل می شود. این فرایند نتیجه کار توسعه بک اند است. علاوه بر این اگر در یک سایت ثبت نام کنید اطلاعات شخصی شما ذخیره می شود و این واقعیت که هر بار شما به سایت باز می گردید و وارد سیستم می شوید، اطلاعات ثبت نامی شما نمایش داده می شود توسط محتوای بک اند اجرا می شود.

    توسعه دهنده بک اند مسئول منطق برنامه های کاربردی وب و در تعامل با توسعه دهنده فرانت اند است. نقش توسعه دهنده بک اند برای تست عملکرد سرور، ادغام پایگاه داده و ادغام API ها از اهمیت حیاتی برخوردار است. آنها قادر به نوشتن و اجرای تست های دستی و خودکار برای بهبود عملکرد سایت و رفع هر گونه اشکالات هستند و ممکن است بر قابلیت های فرانت اند نیز تاثیر بگذارند. با استفاده از اسکریپت سمت سرور، زبان برنامه نویسی بک اند و به طور کلی ترکیبی از فریمورک ها همه چیزهایی را که باعث ساختن وب سایت می شود را ایجاد می کنند که از دید کاربر پنهان است. این موارد می تواند شامل منطق کسب و کار باشد که نحوه فراخوانی داده ها، دانلود و ذخیره کردن هنگام ارتباط کاربر با سایت برقرار می کند را تعیین می کند.

    برخی از مسئولیت های توسعه دهنده بک اند عبارتند از:

    • طراحی و توسعه API
    • پردازش داده ها مانند گرفتن عناصر فرم و ذخیره آنها در پایگاه داده
    • محاسبه و پردازش داده ها برای انتقال کاربران از طریق یک گردش کار مانند فرم ورود به سیستم که کاربران را به داشبورد هدایت می کند.
    • بازیابی داده ها از پایگاه داده برای نمایش دادن به کاربر
    • ویرایش اطلاعات ذخیره شده از جمله به روز رسانی پایگاه داده و طراحی جدول ها
    • اضافه کردن ماژول ها به API یا برنامه وب

    راهکارهای پیشنهادی برای طراحی وب

    1. اگر فرد مبتدی هستید، می بایست اچ تی ام ال، سی اس اس و جاوااسکریپت را فرا بگیرید و از آنها در توسعه و ایجاد وب سایت بهره بگیرید.
    2. اگر می خواهید با سیستم های آماده وب سایت ایجاد کنید، از وردپرس، جوملا و دروپال استفاده کنید.
    3. اگر به دنبال روش ساده، سریع و محبوبی برای طراحی وب هستید، پی اچ پی و مای اس کیوال را یاد بگیرید. به همین منظور، از فریمورک های محبوب پی اچ پی نظیرسیمفونی (Symfony)، CodeIgniter، یی (Yii)، فالکون (Phalcon)، لاراول (Laravel)، کیک پی اچ پی (CakePHP) و زند (Zend) استفاده کنید.
    4. در صورتیکه شما برنامه نویس دات نت هستید و با سی شارپ یا وی بی دات نت (VB.NET) آشنایی دارید، می توانید با نرم افزار ویژوال استودیو و تکنولوژی ای اس پی دات نت (ASP.NET) یا ای اس پی دات نت ام وی سی (ASP.NET MVC) و اس کیو ال سرور سایت های قوی طراحی کنید. سایت هایی مانند Bing ،Microsoft ،StackOverflow با دات نت طراحی شده اند.
    5. اگر خواهان طراحی سایتی امن و قدرتمند با یک زبان دوست داشتنی و محبوب هستید، با پایتون و فریمورک هایی نظیر فلسک و جنگو می توانید چنین سایت هایی بسازید. سایت هایی مانند YouTube ،Instagram، کافه بازار و دیوار با پایتون ایجاد شده اند.
    6. چنانچه به زبان جاوا علاقه مند هستید، می توانید سایت های قدرتمندی با جاوا و فریمورک های اسپرینگ ام وی سی (Spring MVC) و Servlet بسازید. سایت هایی مانند IBM، Linkedin و Ebay با جاوا ساخته شده اند.
    7. در سال 2009 زبان برنامه نویسی گو (GO) در شرکت گوگل ابداع و به صورت اپن سورس منتشر شد. علاوه بر گوگل، شرکت های بزرگی مانند YouTube ،BBC ،SoundCloud و غیره از این زبان برای طراحی سیستم‌ های Back-end استفاده می کنند. از این زبان برای برقراری امنیت در داده ها و حافظه، سهولت بیشتر در برنامه نویسی زبان های داینامیک و تسریع در ترجمه استفاده می شود. شما نیز می توانید در صورت تمایل وب سایت های خود را با GO طراحی کنید.
    8. اگر با Javascript برنامه نویسی می کنید و می خواهید برنامه نویسی سمت سرور با جاوااسکریپت انجام دهید، از نود جی اس استفاده کنید. سایت هایی مانند PayPal ،Wall Street Journal و Shutterstock با Node.js ایجاد شده اند.
    9. در صورتیکه می خواهید وب سایت تک صفحه ای ایجاد کنید، باید بدانید که اینگونه سایت ها قدرت خود را از جاوااسکریپت می گیرند و فریمورک های متعددی برای ساخت این سایت ها مورد استفاده قرار می گیرند مانند:
    1. چنانچه قصد دارید برای سایت یا اپلیکیشن خود وب سرویس یا رست ای پی آی (rest api) طراحی کنید، می توانید با همه تکنولوژی های ذکر شده در بالا این کار را انجام دهید. باید بدانید که برخی از تکنولوژی های ساخت rest api فریمورک مخصوص مانند جنگو رست فریمورک (Django rest framework) در پایتون دارند.

    آموزش طراحی وب برای مبتدیان

    طراحی وب یکی از اجزای مهم فرایند توسعه وب است. طراحی وب مربوط به ایجاد یک اثر هنری کاربردی است. اما از کجا باید شروع کرد؟

    برای طراحی سایت خود موضوع اساسی را انتخاب کنید.

    برای اولین پروژه یک چیز ساده و سرگرم کننده را انتخاب کنید. یک سایت تجارت الکترونیک پیچیده است و بهتر است وقتی تجربه بیشتری داشته باشید انجام دهید. یک وبلاگ مکان بسیار خوبی برای شروع است. همچنین تمرین خوبی برای طراحی خواهد بود و خواهید آموخت که چگونه یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) کار می کند، که دانستن آن برای طراحی سایت های آینده مهم خواهد بود. قالب های وبلاگ زیادی وجود دارد که امکان کنار هم قرار گرفتن آنها را آسان می کند.

    از سایر طراحان الهام بگیرید.

    بدون شک با وب سایت هایی روبرو شده اید که طراحی آن ها خیره کننده است. Pinterest مکان مناسبی برای یافتن طراحی سایت عالی است و می توانید برای مراجعه به آنها، تصاویر، جلد کتاب، پوستر، وبلاگ و سایر انواع طراحی را پیدا کنید و پین کنید.

    در خارج از اکتشافاتی که به خودی خود می کنید، چندین مجموعه سرآمد وجود دارد که باید آنها را بررسی کنید.

    • Awardward همیشه دارای کارهای جدید و تازه و مجموعه های متنوعی است.
    • Behance یک مجموعه فوق العاده از کار طراحی وب سایت است، جایی که تمرکز روی کیفیت و خلاقیت است.
    • Dribbble بر روی طراحی فردی متمرکز است، زمینه ای برای دریافت بازخورد و ارتباط با دیگران در مورد کارشان فراهم می کند.

    اصول واسط کاربری (UI) را درک کنید.

    اگر تازه وارد طراحی وب هستید، ممکن است تفاوت UI و UX اشتباه گرفته شود. آنها دو مفهوم مجزا هستند. در جایی که UX به احساس کلی یک طراحی مربوط می شود، UI در مورد مشخصات آن است. اگر در آسانسور بودید، UI اندازه و ترتیب دکمه های کف خواهد بود، در حالی که UX شامل رنگ ها، بافت ها و سایر انتخاب های داخلی فضای آسانسور می شود.

    هنگام ساخت اولین وب سایت خود، این اصول UI را در خاطر داشته باشید:

    • عملکرد عناصر تعاملی باید آشکار باشد.
    • یکنواختی باید قابلیت استفاده را راهنمایی کند، اقدامات باید از الگوهای منطقی پیروی کنند.
    • انتخاب طراحی باید با یک هدف مشخص انجام شود.

    آموزش طراحی وب سطح متوسط

    طراحی وب سطح متوسط (Intermediate) به این صورت است که با ایجاد یک وب سایت تعاملی، ایمن و پایگاه داده محور، تجربه عملی را بدست می آورید و می توانید ثبت نام، بروزرسانی، تأیید اعتبار، حفظ حالت را با استفاده از نشست ها / کوکی ها، بارگذاری و مدیریت فایل های راه دور و ایجاد / ارسال اعلان های ایمیل، جستجو و نمایش سوابق از یک پایگاه داده را انجام دهید.

    همچنین باید استفاده از نرم افزار کنترل نسخه را یاد بگیرید. برای اینکه برنامه های وب تعاملی در سطح متوسط با استفاده از PHP و یک سرور مشابه UNIX با پایگاه داده PostgreSQL اجرا شوند، نیاز به تمرین گسترده است.

    آموزش پیشرفته طراحی وب

    برای توسعه و طراحی وب سایت، باید برخی از زبان ها مانند HTML ،CSS ،JavaScript ،PHP ،MySQL و موارد دیگر را بدانید. دوره های پیشرفته توسعه وب به گونه ای طراحی شده است که مهارت های اساسی زبان را در کنار سیستم انتخاب میزبان وب، ساخت محتوای غنی برای وب سایت و سایر موارد به شما آموزش می دهد.

    این دوره ها همچنین نشان می دهد که چگونه می توانید وب سایت را از طریق تکنیک های سئو و بک لینک ها ارتقا دهید. روش های مختلف طراحی وب سایت را کشف خواهید کرد. پس از اتمام دوره های پیشرفته، می توانید وب سایت پویا ایجاد کرده و قادر به انجام سئو اساسی برای تقویت وب سایت خود باشید.

    مهارت ها و تکنیک های طراحی وب

    دو راه برای ایجاد وب سایت وجود دارد: به صورت ایستا یا پویا.

    • وب سایت های استاتیک

    در روش طراحی وب سایت های استاتیک، برای هر صفحه یک فایل منحصر به فرد ذخیره می شود. هر بار که آن صفحه درخواست شد، همان محتوا بازگردانده می شود. این محتوا یک بار، در طول طراحی وب سایت ایجاد می شود. معمولاً به صورت دستی ایجاد می شود، اگرچه برخی از سایت ها از یک فرایند ایجاد خودکار استفاده می کنند، شبیه به یک وب سایت پویا، که نتایج آن در طولانی مدت به عنوان صفحات کامل ذخیره می شود.

    مزایای وب سایت استاتیک این است که آنها برای میزبانی ساده تر بودند، زیرا سرور آنها فقط به سرویس محتوای استاتیک نیاز دارد و نیازی به اجرای اسکریپت های سمت سرور نیست. این امر به مدیریت سرور آسان و شانس کمتری برای افشای حفره های امنیتی دارد. آنها همچنین می توانند با سرعت بیشتری در سرور های با مشخصات سخت افزاری پایین تر ارائه شوند. این مزیت اهمیت کمی دارد زیرا میزبانی وب ارزان برای ارائه ویژگی های پویا در سرورهای مجازی با عملکرد بسیار بالا و با هزینه کم ارائه می شود.

    تقریباً در همه وب سایت ها مقادیر استاتیک وجود دارد.

    • وب سایت های پویا

    وب سایت های پویا از فناوری سمت سرور برای تولید صفحات وب استفاده می کنند. آنها معمولاً محتوا را از یک یا چند پایگاه داده پشتیبان استخراج می کنند. مهارت لازم برای ایجاد صفحات وب پویا بسیار گسترده تر از صفحات استاتیک است، شامل رمزگذاری سرور و پایگاه داده و همچنین طراحی رابط کاربری کلاینت می باشد. حتی پروژه های پویا متوسط نیازمند تلاش تیمی هستند.

    هردوی این روش ها اکنون توسط ابزارهای سطح بالاتر مانند سیستم های مدیریت محتوا (CMS) متحول شده اند.

    طراحی صفحات وب با HTML و CSS

    دو زبان اچ تی ام ال و سی اس اس از یکدیگر مستقل هستند. CSS نباید درون یک سند HTML نوشته شود و برعکس. به عنوان یک قاعده، HTML همیشه نمایانگر محتوا است و CSS همیشه استایل آن محتوا را نشان می دهد.

    فرایند طراحی وب با یک مفهوم ویژوال آغاز می شود، که می توان آن را با دست یا با نرم افزاری مانند فتوشاپ ترسیم کرد. سپس، از HTML و CSS برای ساخت وب سایت استفاده می کنید. HTML و CSS کدهایی برای نوشتن صفحات وب هستند. HTML ساختار اصلی و "استخوان های" صفحه شما را کنترل می کند، در حالی که CSS استایل و ظاهر را ایجاد می کند.

    اگر یک طراح وب خوب هستید، در ساخت سایت خود به مفاهیمی مانند طراحی وب واکنش گرا، زیبایی شناسی، قابلیت استفاده و قابلیت دسترسی نیز توجه خواهید کرد. طراحی واکنش گرا یک تکنیک محبوب برای زیبا سازی وب سایت ها و عملکرد مناسب در دستگاه هایی مانند تلفن و تبلت است.

    بوت استرپ (Bootstrap)

    بوت استرپ یک فریمورک رایگان و اپن سورس برای توسعه سریع و ساده وب است و شامل فرمت های HTML و CSS مبتنی بر تایپوگرافی، فرم ها، دکمه ها، جداول، ناوبری، مودال ها، چرخش تصویر و بسیاری امکانات دیگر و همچنین افزونه های جاوااسکریپت است. بوت استرپ همچنین به شما امکان می دهد تا به راحتی طرح های واکنش گرا (Responsive) ایجاد کنید. بوت استرپ از شیوه گرید بندی برای چیدمان صفحات وب استفاده می کند.

    طراحی وب با وردپرس

    وردپرس (Wordpress) یک ابزار اپن سورس و آنلاین برای ایجاد وب سایت است که با PHP نوشته شده است. به عبارت دیگر، می توان گفت ساده ترین و قوی ترین وبلاگ نویس و سیستم مدیریت محتوا وب سایت (CMS) موجود می باشد که توسط آن می توانید سایت های داینامیک و پویا بسازید. زبان برنامه نویسی وردپرس PHP و سیستم پایگاه داده آن MySql است. رابط کاربری پنل وردپرس بسیار ساده است. به طوری که شما بعد از چند ساعت تمرین کردن به خوبی آن را درک می کنید. با استفاده از وردپرس قادر به ساخت انواع وبسایت اعم از سایت های فروشگاهی، شرکتی، سازمانی و غیره خواهید بود.

    بسیاری از سیستم های مدیریت وب سایت وجود دارند که می توانید هنگام ساخت یک سایت جدید از آنها استفاده کنید. سیستم های مدیریت محتوا (CMS) همان چیزی است که می تواند این مدیریت را انجام دهد. ایده CMS این است که برخی از ابزارها را برای استفاده آسان در اختیار قرار دهد تا بتوان بدون اطلاع از کد نویسی، محتوای سایت را ویرایش کرد. در اکثر موارد، از دیدگاه کاربر، آن CMS بسیار شبیه به رابط های آشنا در Facebook یا Google Docs است. شما اساساً صفحات یا اسناد جدیدی ایجاد می کنید و سپس آنها را در وب منتشر می کنید. اما به اندازه کافی با مشخصات فنی! WordPress در بیش از 34٪ از کل وب سایت ها استفاده می شود.

    برای دسترسی به مجموعه آموزش های وردپرس به صفحه "آموزش وردپرس (Wordpress)" مراجعه نمایید.

    طراحی وب با پی اچ پی

    پی اچ پی (PHP) یک زبان برنامه نویسی عمومی است که به ویژه برای توسعه وب مناسب است. در ابتدا پی‌اچ‌ پی از عبارت صفحه خانگی شخصی (Personal Home Page) گرفته شده ‌بود اما اکنون این کلمه مخفف Hypertext Preprocessor به معنی پیش‌ پردازنده ابر متن می‌باشد.

    پی اچ پی تقریبا با تمام سرورهای مورد استفاده امروز (آپاچی، IIS و غیره) سازگار است و از طیف گسترده ای از پایگاه داده نیز پشتیبانی می کند. کد های پی‌ اچ‌ پی توسط وب سروری که پی‌ اچ ‌پی روی آن نصب باشد، تفسیر می‌شوند. دستور های این زبان می‌ توانند به صورت مستقیم در درون کدهای اچ تی ام ال (HTML) قرار گیرند.

    از بهترین فریمورک های PHP برای توسعه وب:

    1. Laravel
    2. CodeIgniter
    3. Symfony
    4. Zend
    5. Phalcon
    6. CakePHP
    7. Yii
    8. FuelPHP

    طراحی وب با پایتون

    آموزش طراحی وب با پایتون

    درحال حاضر، زبان برنامه نویسی پایتون (Python) یکی از محبوبترین زبان های برنامه نویسی دنیا است. پایتون در یک سری از ویژگی ها با زبان های تفسیری مانند زبان برنامه نویسی پرل، روبی، اسکیم، اسمال تاک شباهت دارد و از مدیریت خودکار حافظه استفاده می کند. پایتون یک زبان عالی برای یادگیری برنامه نویسی است. دلایل زیادی برای این ادعا وجود دارد، اما به طور ساده این گونه می توان بیان نمود که براحتی خوانده و به سرعت نوشته می شود و مدت زمان کمتری صرف کدنویسی می شود. سینتکس پایتون مشابه گفتار انسان است و نوشتن و درک آن را آسان می کند.

    از جمله مواردی که پایتون می درخشد، توسعه وب است. پایتون فریمورک های قدرتمندی را ارائه می دهد. از بهترین فریمورک های پایتون برای توسعه وب:

    1. جنگو (Django)
    2. فلسک (Flask)
    3. فریمورک Beautiful Soup
    4. web2py
    5. Pyramid
    6. CherryPy
    7. bott.py

    طراحی وب با سی شارپ

    سی شارپ (#C) یک زبان برنامه نویسی مالتی پارادایم همه منظوره است که شامل تایپ قوی، اعلامی، کاربردی، عمومی، شی گرا و از نظر لغوی محدود شده و همچنین از رشته های برنامه نویسی مبتنی بر کلاس و مؤلفه ها است. سی شارپ یکی از زبان های برنامه نویسی است که برای زیرساخت زبان مشترک (CLI) طراحی شده است.

    سی شارپ یک زبان همه کاره است که توسط آن می توانید برنامه نویسی برنامه های ویندوز، برنامه های گوشی های هوشمند، برنامه نویسی سمت سرور، بازی سازی و غیره را انجام دهید. از دات نت و سی شارپ برای ایجاد وب سایت هایی مبتنی بر HTML5 ،CSS و JavaScript استفاده می شود که ایمن، سریع و قابل استفاده برای میلیون ها کاربر باشند.

    طراحی وب با جاوا

    آموزش طراحی وب با جاوا

    جاوا یک زبان برنامه نویسی شی گرا همه منظوره مبتنی بر کلاس است و به گونه ای طراحی شده که تا حد امکان کمترین وابستگی به محیط اجرا را داشته باشد. جاوا به توسعه دهندگان برنامه کمک می کند تا یک بار کد را بنویسید و در هر نقطه اجرا کنید، به این معنی که کد کامپایل شده جاوا می تواند بر روی تمام سیستم عامل هایی که جاوا را پشتیبانی می کنند اجرا شود. جاوا از پشتیبانی جدی برای توسعه وب برخوردار است.

    فریمورک های قابل توجه وب جاوا عبارتند از:

    طراحی وب با جاوااسکریپت

    جاوااسکریپت زبان برنامه‌نویسی سطح بالا، پویا، مبتنی بر شی، چند رویه ای و تفسیری است. این زبان اغلب به عنوان بخشی از صفحات وب استفاده می شود که پیاده سازی آن ها به اسکریپت سمت کلاینت اجازه می دهد تا با کاربر ارتباط برقرار کرده و صفحات دینامیکی ایجاد کند. جاوا اسکریپت زبان برنامه نویسی تفسیر شده با قابلیت های شی گرا است.

    فریمورک های متعددی برای ساخت این سایت ها مورد استفاده قرار می گیرند مانند:

    انگولار جی اس (AngularJS)

    انگولار جی اس (AngularJS) یک فریمورک محبوب جاوا اسکریپت می باشد که توسط گوگل توسعه پیدا کرده است. با انگولار قادر به ساخت برنامه های تک صفحه ای (Single Page) هستید. فریمورک انگولار به خوبی معماری MVC را در سمت کلاینت (کاربر) پیاده سازی می کند. AngularJS بخش فرانت اند از MEAN-Stack است که متشکل از پایگاه داده مانگو دی بی، اکسپرس جی اس، نود جی اس و خود انگولار جی اس می باشد.

    نود جی اس (Node.js)

    Node.js یک محیط ران تایم اپن سورس و چندسکویی (cross-platform) برای جاوا اسکریپت است که کد را در خارج از یک مرورگر اجرا می کند. Node.js به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا از JavaScript برای نوشتن ابزارهای خط فرمان و اسکریپت نویسی سمت سرور استفاده کنند. در نتیجه، Node.js با یکپارچه سازی توسعه برنامه وب حول یک زبان برنامه نویسی واحد، به جای زبان های مختلف برای اسکریپت های سمت سرور و کلاینت شناخته می شود.

    ویو جی اس (Vuejs)

    Vue.js فریمورک اوپن سورس جاوااسکریپت در توسعه وب برای ساخت رابط های کاربری و برنامه های تک صفحه ای است. برخلاف سایر فریمورک های یکپارچه، Vue از پایه طراحی شده تا از نظر تدریجی قابل قبول باشد. کتابخانه اصلی فقط روی لایه نمایش متمرکز شده است و به راحتی می توان آن را با سایر کتابخانه ها یا پروژه های موجود جمع کرد. از طرف دیگر Vue همچنین قادر است در هنگام استفاده از کتابخانه های نوین و پشتیبانی از کتابخانه ها، از برنامه های تک صفحه ای پیشرفته استفاده کند.

    امبر جی اس (Ember)

    Ember.js یک فریمورک اوپن سورس سمت کلاینت است که برای توسعه برنامه های کاربردی وب طراحی شده است. Ember.js اجازه می دهد تا برنامه های جاوا اسکریپت سمت کلاینت با ارائه یک راه حل کامل که حاوی مدیریت داده ها و جریان برنامه باشد ایجاد شوند.

    توسعه Mern Stack

    توسعه MERN Stack به معنای توسعه برنامه‌ های وب با استفاده از چهار تکنولوژی MongoDB ،Express.js،React.js و Node.js است. این وب فریورک به دلیل استفاده از تکنولوژی‌ های مدرن و جامعه فعال توسعه‌ دهنده‌ های بسیاری را به خود جذب کرده است. در مجموع، توسعه MERN Stack باید با توجه به استانداردهای جدید و بروز، با دقت و با رعایت اصول طراحی و توسعه انجام شود.

    نرم افزارهای طراحی وب

    ادوبی دریم ویور (Adobe Dreamweaver)

    شرکت ادوبی نرم افزاری را جهت طراحی وب سایت با نام Dreamweaver تولید کرد. بدون نصب هیچگونه نرم افزار دیگری می توان به راحتی یک وب سایت را به کمک Dreamweaver طراحی کرد. این برنامه کاملا هوشمند و کار با آن ساده است. با زبان HTML می توان صفحات سایت استاتیک و یا دینامیک طراحی و ایجاد کرد و با استفاده از گزینه FTP در نرم افزار صفحات ایجاد شده را به هاست انتقال داد.

    ویژوال استودیو کد (Visual Studio Code)

    ویژوال استودیو کد، یک ویرایشگر کد رایگان، چندسکویی، فوق العاده سریع و سبک وزن است که توسط مایکروسافت برای ویندوز، لینوکس و Mac ایجاد شده است. از آنجا که بسیاری از توسعه دهندگان از ویندوز به عنوان محیط توسعه خود استفاده می کنند، اما تعداد زیادی از توسعه دهندگان لینوکس و مک را به کار می گیرند. بنابراین Visual studio code برای آنها نیز ساخته شده است. Visual studio code مبتنی بر فریمورک Electron می باشد که برای ساخت نرم افزار دسکتاپ چند سکویی با استفاده از فناوری های وب مورد استفاده قرار می گیرد.

    ویژوال استودیو (Visual Studio)

    ویژوال استودیو مجموعه کاملی از ابزارهای توسعه برای ساخت برنامه های کاربردی وب، وب سرویس ها، دسکتاپ و تلفن همراه است. ویژوال بیسیک، ویژوال سی و ویژوال سی پلاس پلاس همه از یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) استفاده می کنند که به اشتراک گذاری ابزار و ایجاد سلوشن های ترکیبی زبان را آسان می کند. علاوه بر این، این زبان ها از قابلیت های فریمورک NET. استفاده می کنند که دسترسی به فناوری های کلیدی را فراهم می کند.

    نظرتون درباره این نوشته چیه؟ عالیه بد نیست خوب نبود