آموزش الکترونیک

در این بخش می خوانید:

به دوره‌های الکترونیک آنلاین رایگان را از گیت، که از سایر موسسات برتر جمع آوری کرده تا در مورد مدارها، روباتیک و موارد دیگر بیاموزید بپیوندید. برنامه فناوری مهندسی الکترونیک یک برنامه تجزیه و تحلیل و طراحی است که بر مدارها، سیستم ها و زیر سیستم های الکترونیکی تأکید دارد. تکنسین های مهندسی الکترونیک ممکن است با استفاده از انواع روش های تحلیل، عملکرد مدار را طراحی و/یا ارزیابی کنند.

در قرن بیست و یکم، هر روز با مدارها و دستگاه های الکترونیکی به اشکال دیگر سر و کار داریم زیرا گجت ها، لوازم خانگی، رایانه ها، سیستم های حمل و نقل، تلفن های همراه، دوربین ها، تلویزیون و غیره همگی دارای قطعات و دستگاه های الکترونیکی هستند. دنیای الکترونیک امروزی در حوزه‌های مختلفی مانند مراقبت‌های بهداشتی، تشخیص پزشکی، خودرو، صنایع، پروژه‌های الکترونیک و غیره نفوذ عمیقی کرده است و همه را متقاعد کرده است که بدون الکترونیک، واقعاً کار کردن غیرممکن است. بنابراین، منتظر دانستن گذشته و تاریخچه مختصر الکترونیک برای احیای ذهن و الهام گرفتن از افرادی است که جان خود را با درگیر شدن در چنین اکتشافات و اختراعات شگفت انگیزی فدا کردند که همه چیز برای آنها تمام می شود، اما هیچ چیز برای آنها ضروری است. ما را، و به نوبه خود، از آن زمان به ما بسیار سود رساند.

الکترونیک چیست؟

الکترونیک شاخه ای از فیزیک است که به طراحی مدارها و مطالعه الکترون ها در شرایط مختلف می پردازد. الکترونیک همچنین رشته مهندسی برق و طراحی، عملکرد و استفاده از دستگاه ها و سیستم های الکترونیکی را توصیف می کند.

مهندسان برق چه کار می کنند؟ مهندسان برق بر طراحی، آزمایش، ساخت، ایجاد و نظارت بر دستگاه‌ها، ماشین‌آلات و سیستم‌های الکتریکی و الکترونیکی نظارت دارند.

یکی از اولین اختراعات الکترونیکی لوله خلاء بود، کشفی که دنیای مدرن را متحول کرد و جای خود را به عکاسی، رادیو، تلویزیون و تلفن از راه دور داد.

امروزه، از گوشی‌های هوشمند گرفته تا لپ‌تاپ‌ها، فناوری مهندسی الکترونیک بر زندگی روزمره ما تسلط پیدا کرده است. مهندسی برق و مهندسی الکترونیک عمدتاً با انتقال نیروی الکتریکی و زمینه‌های رو به رشد دائمی سروکار دارند.

برای دانشجویان علاقه مند به دوره های مهندسی برق، می توانید مهندسی برق و الکترونیک پایه، ساختارهای محاسباتی، رابط های الکترونیکی و اصول مدارهای الکتریکی را از طریق طیف گسترده ای از دوره های آنلاین الکترونیک گیت بررسی کنید.

این که آیا شما علاقه مند به دنبال کردن مدرک مهندسی برق هستید، یا یک دوره کارآموزی مهندسی برق را دریافت می کنید، یا می خواهید اطلاعات عمومی تری در زمینه مهندسی برق کسب کنید، رشته الکترونیک بسیار گسترده است و فرصت های بی شماری را برای مطالعه کاربردی مهندسی برق ارائه می دهد.

مجموعه متنوعی از ابزارهای یادگیری آنلاین امروزه در دسترس هستند که دانش جویان بالقوه را قادر می سازد تا فراتر از کتاب های مهندسی برق فکر کنند و در دوره های الکترونیک تعاملی و جذاب به صورت آنلاین شرکت کنند.

دوره های آنلاین الکترونیک

پدر الکترونیک کیست؟

از مایکل فارادی به عنوان پدر الکترونیک یاد می کنند که به خاطر نوآوری‌هایش در الکترومغناطیس و الکتروشیمی این لقب را به خود اختصاص داده است.

چه کسی علم الکترونیک را شروع کرد؟

تاریخ واقعی الکترونیک با اختراع دیود خلاء توسط J.A. فلمینگ، در 1897; و پس از آن، یک تریود خلاء توسط لی دی فارست برای تقویت سیگنال های الکتریکی اجرا شد. این منجر به معرفی لوله های تترود و پنتود شد که تا جنگ جهانی دوم بر جهان تسلط داشتند.

پس از آن، عصر ترانزیستور با اختراع ترانزیستور اتصالی در سال 1948 آغاز شد. حتی اگر این اختراع خاص جایزه نوبل را دریافت کرد، اما بعداً با یک لوله خلاء حجیم جایگزین شد که انرژی زیادی را برای عملکرد آن مصرف می کرد. استفاده از مواد نیمه هادی ژرمانیوم و سیلیکون باعث شد تا این ترانزیستورها محبوبیت و استفاده گسترده ای در مدارهای الکترونیکی مختلف پیدا کنند.

سال‌های بعد شاهد اختراع مدارهای مجتمع (IC) بودیم که ماهیت مدارهای الکترونیکی را به شدت تغییر داد زیرا کل مدار الکترونیکی روی یک تراشه ادغام شد که منجر به کاهش هزینه، اندازه و وزن دستگاه‌های الکترونیکی شد. سال‌های 1958 تا 1975 نشان‌دهنده معرفی آی‌سی با قابلیت‌های بزرگ‌تر از چندین هزار جزء بر روی یک تراشه واحد مانند یکپارچه‌سازی مقیاس کوچک، مقیاس متوسط بزرگ و IC‌های یکپارچه‌سازی در مقیاس بسیار بزرگ بود.

و این روند با JFETS و MOSFET هایی که از سال 1951 تا 1958 با بهبود فرآیند طراحی دستگاه و با ساخت ترانزیستورهای قابل اعتمادتر و قوی تر ساخته شدند، ادامه یافت.

مدارهای یکپارچه دیجیتال یکی دیگر از توسعه های قوی آی سی بود که معماری کلی کامپیوترها را تغییر داد. این آی سی ها با منطق ترانزیستور ترانزیستور (TTL)، منطق تزریق یکپارچه (I2L) و منطق جفت شده امیتر (ECL) توسعه یافته اند. بعداً این آی سی های دیجیتال از فناوری های طراحی ساخت PMOS، NMOS و CMOS استفاده کردند.

همه این تغییرات اساسی در همه این اجزا منجر به معرفی ریزپردازنده ها در سال 1969 توسط اینتل شد. بلافاصله پس از آن، مدارهای مجتمع آنالوگ توسعه یافتند که یک تقویت کننده عملیاتی برای پردازش سیگنال آنالوگ معرفی کردند. این مدارهای آنالوگ شامل ضریب های آنالوگ، مبدل های ADC و DAC و فیلترهای آنالوگ می باشد.

تاریخچه فناوری الکترونیک متشکل از هزینه، سال ها تلاش، زمان، و استعداد قهرمانان واقعی است. از جمله:

  • لوئیجی گالوانی
  • چارلز کولن
  • الساندرو ولتا
  • هانس کریستین اورستد
  • جورج سیمون اهم
  • مایکل فارادی
  • ساموئل فینلی بریز مورس
  • جوزف هنری
  • و غیره

تولد الکترونیک مدرن از یک دیود خلاء آغاز می شود. قرن بیستم به دلیل الکترونیک تغییر کرده است زیرا تمام سیستم های مورد استفاده امروز مبتنی بر الکترونیک هستند. از این طریق، به نظر می رسد آینده الکترونیک به دلیل رشد در الکترونیک بسیار خوب باشد. زمینه های آینده مانند بیوانفورماتیک و ارتباطات کوانتومی، مناطق پیشرو در الکترونیک هستند.

یادگیری الکترونیک

دوره های الکترونیک

امروزه استفاده از ابزارهای الکترونیکی گسترش زیادی در کل دنیا داشته است. این ابزارها کاربردی و پرمصرف هستند و به همان نسبت احتمال خرابی و نیاز به تعمیر و سرویس آن‌ها نیز بیشتر از دیگر ابزار و وسایل است. رسیدگی به این ابزارها تا زمانی که با اصول اولیه الکترونیک و مباحث آن آشنایی نداشته باشید، امکان‌پذیر نیست و شرکت در دوره‌های آموزش الکترونیک یکی از روش‌هایی است که شما را به مباحث مختلف این حوزه مسلط می‌کند. دوره‌هایی که در این زمینه برگزار می‌شوند تنوع بالایی دارند و انتخاب بهترین مورد از میان آن‌ها به موضوعاتی مانند اهمیت و دلیل یادگیری الکترونیک، نوع نیاز شما به این حوزه و غیره بستگی دارد. 

چه مبتدی یا یک دانشجوی در سطح متوسط الکترونیک باشید، گیت دوره های مقدماتی و پیشرفته الکترونیک را از بهترین مدرسان جهان در هر سطح ارائه می دهد. این دوره ها شامل مباحث فعل و انفعالات برق، انرژی و محیط زیست، مدارها و الکترونیک: تقویت، سرعت، و تاخیر، نحوه بهبود سرعت مدارهای دیجیتال و غیره می شود.

آموزش الکترونیک و اهمیت آن

الکترونیک یکی از رشته‌های پرکاربرد است که با توجه پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز و گسترش استفاده از آن، اهمیت این رشته دو چندان شده است. بیشتر افراد در دنیای امروز با ابزارهای الکترونیکی سر و کار دارند و برخی افراد حتی تعمیرات ساده این ابزارها را به صورت شخصی انجام می‌دهند. چنین افرادی این امکان را دارند که با شرکت در یک یا چند دوره آموزش‌های الکترونیک، این مبحث و رشته را در درجه اول در حد نیاز خود و بعد از آن برای ورود به بازار کار فرا بگیرند.

آموزش الکترونیک و دوره‌های مربوط به آن همچنین مناسب دانشجویان رشته الکترونیک، دانشجویان رشته‌های مهندسی مانند برق، کامپیوتر و غیره است که با هدف تکمیل دانش و اطلاعات خود، قصد یادگیری و تسلط به الکترونیک از طریق شرکت در دوره‌های آموزشی این را دارند. آموزش این رشته اگر با کیفیت و مناسب باشد، کمک زیادی به افراد در زمینه کار با الکترونیک و آشنایی با مفاهیم آن می‌کند. 

آموزش الکترونیک مناسب چه افرادی است؟ 

آموزش الکترونیک مناسب افرادی است که قصد یادگیری این رشته را دارند اما در مورد چگونگی شروع یادگیری و ورود به این زمینه آموزشی اطلاعی ندارند. همچنین افرادی که سال‌ها پیش با تحصیل در دانشگاه، مدرک این رشته را دریافت کرده و قصد ارتقا سطح دانش خود در زمینه الکترونیک را دارند هم قادر به استفاده از این آموزش‌ها هستند. آموزش‌های الکترونیک همچنین برای افرادی که در مشاغل مربوط به این رشته فعالیت کرده و به دنبال بهبود علم و دانش خود برای کارایی بیشتر و عملکرد بهتر در کار هستند هم کمک کننده خواهد بود. به طور کل می‌توان گفت همه علاقه‌مندان به حوزه الکترونیک و افرادی که این حوزه به گونه‌ای در مسیر زندگی آن‌ها موثر است امکان استفاده و بهره‌برداری از دوره‌های آموزشی الکترونیک را دارند. 

یادگیری الکترونیک

مشاغل در الکترونیک

مهندسان برق و افراد متخصص در تحقیق، طراحی، توسعه، آزمایش، یا ساخت و نصب تجهیزات و سیستم های الکتریکی، در نقش های تجاری، صنعتی، نظامی و تحقیقات علمی مورد نیاز هستند.

به عنوان مثال، با حرکت به سمت خودروهای خودران، یک فراخوان بزرگ برای مهندسان الکترونیک در صنعت خودرو وجود دارد. تخصص در مهندسی الکترونیک همچنین می تواند منجر به شغلی در صنایع دفاعی، صنعت کالاهای مصرفی در حال رشد یا در هوافضا شود.

همین امروز برای دوره های آنلاین الکترونیک اقدام کنید و بخشی از این حوزه همیشه در حال تحول باشید.

همانطور که انسان ها به طور فزآینده ای به فناوری و قدرت الکترونیکی وابسته می شوند، مهندسان برق و متخصصان در کاربرد الکترونیک آینده را در دستان خود نگه می دارند. چه در توسعه سیستم‌های پیشرفته هوش مصنوعی و چه در طراحی جدیدترین آیفون، مطالعه الکترونیک می‌تواند منجر به شغلی پردرآمد و سودمند شود.

کاربردهای الکترونیک 

علم الکترونیک به بررسی حرکت الکترون‌ها در مواد مختلف و تاثیر آن‌ها می‌پردازد. افرادی که در این رشته تحصیل می‌کنند و با شرکت در دوره‌های آموزشی مربوط به آن سطح خود را ارتقا می‌دهند توانایی تولید انواع قطعات الکترونیکی را پیدا می‌کنند. 

با توجه به اینکه قطعات الکترونیکی در بیشتر ابزارهای پر مصرف امروزی مانند موبایل، تلویزیون‌، لپ تاپ، کامپیوتر، اتومبیل‌ها، دستگاه‌های پزشکی، دوربین‌های مداربسته، سیستم‌های حضور و غیاب، وسایل نقلیه و غیره استفاده می‌شوند، یادگیری این رشته و کسب مهارت در آن فرصت‌های شغلی بسیار مناسبی هم ایجاد می‌کنند. 

نمونه دوره‌های آموزش الکترونیک 

در حال حاضر همه علاقه‌مندان به یادگیری الکترونیک و افرادی که به آموزش الکترونیک نیاز دارند، این امکان را دارند که با شرکت در دوره‌های آموزشی مربوط به این رشته دانش خود در زمینه‌های مختلف الکترونیک را ارتقا ببخشند. بعضی از این دوره‌ها برای ورود به بازار کار مناسب هستند و برخی دیگر برای ارتقا شغلی و حتی استفاده شخصی کاربردی بوده و قابلیت استفاده دارند و مباحثی مانند فعل و انفعالات برق، مدارها، بهبود سرعت مدار و غیره را شامل می‌شوند. برای درک بهتر این موضوع و آشنایی با آنچه در دوره‌های این رشته آموزش داده می‌شود در ادامه چند نمونه از دوره‌های مربوط به آموزش الکترونیک را معرفی خواهیم کرد. 

آشنایی با مدارهای الکترونیکی

آشنایی با مدارهای الکترونیکی بخش ثابت و مشترک در بیشتر دوره‌های آموزش الکترونیک است. در این بخش از دوره‌ها مباحثی مانند معرفی قعطات الکترونیکی برای ایجاد مدارهای الکترونیکی، قسمت‌های مختلف یک مدار، نحوه سرهم کردن قطعات و مدارهای الکترونیکی، تعمیر و تبدیل مدارهای الکترونیکی و بسیاری موارد دیگر به علاقه‌مندان آموزش داده می‌شوند. 

درس های الکترونیک

دوره برنامه نویسی Embedded

یکی از دوره‌های مهم در زمینه آموزش‌های الکترونیک دوره‌های مربوط به برنامه نویسی Embedded است. فراگیران این دوره در نهایت به مباحثی مانند خواندن سوئیچ‌ها، افزودن ساختار به کد، محدودیت‌های بلادرنگ و غیره مسلط می‌شوند. این دوره در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته برگزار می‌شود و مناسب همه افرادی است که قصد یادگیری زبان برنامه نویسی مبتنی بر C و نقش آن در سیستم‌های تعبیه شده علمی را دارند. دوره‌های مربوط به این زبان و این نوع برنامه نویسی ممکن است به طور تخصصی در مورد Embedded باشد یا این زبان بخشی از یک دوره دیگر باشد. 

آشنایی با میکروکنترلرها 

میکروکنترلرها مهم‌ترین نقش در بازار الکترونیک را دارند و تقریبا 70 درصد بازار الکترونیک جهان به آن‌ها وابسته است. این قطعات در انواع پروژه‌های الکترونیکی قابل استفاده هستند و تسلط به آن‌ها علاوه بر ایجاد فرصت ورود به بازار میکروکنترلرها، فعالیت در دیگر بخش‌های رشته الکترونیک را هم ساده‌تر می‌کند. 

در این دوره‌ها مباحثی مانند آشنایی با انواع میکروکنترلرها، منابع تولید پالس ساعت، منابع ریست، مفاهیم وقفه، آشنایی با تیمر و کانترها، کار با ADC، آشنایی با تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال، راه‌اندازی واحد SPI و بسیاری موارد دیگر آموزش داده می‌شوند. افرادی که در دوره‌های یادگیری و آشنایی با میکروکنترلرها تحصیل می‌کنند در نهایت توانایی طراحی انواع مدارهای مبتنی بر میکروکنترلرها، اجرای پروژه‌های الکترونیکی مختلف و حتی استخدام در شرکت‌های الکترونیک را پیدا می‌کنند. 

برنامه نویسی آردوینو

آردیوینو یکی دیگر از مهارت‌های برنامه‌ نویسی است که با شرکت در دوره‌های مربوط به آن در آموزش الکترونیک می‌توان به عنوان یک توسعه دهنده سخت افزار یا برنامه نویس حرفه‌ای در این زمینه فعالیت کرد. دوره مربوط به این مهارت برنامه نویسی هم در سطح‌های مختلف و با مباحث مختلف تدریس می‌شود. برای مثال مباحثی مانند رجیسترها، انواع حافظه، کدنویسی آردوینو، منبع کد آردوینو و غیره در دوره‌های برنامه نویسی آردوینو با رجیسترها یا اصول الکترونیک، انتخاب میکروکنترلر و غیره در برنامه نویسی آردوینو و سیستم IOT آموزش داده می‌شوند. 

دوره‌های مربوط به سیستم‌های کنترل

دوره‌های مربوط به سیستم‌های کنترل به خصوص میکروکنترلرها از دوره‌های مهم دیگر در آموزش الکترونیک هستند که افراد با شرکت و تسلط به آن‌ها توانایی‌های زیادی کسب خواهند کرد. از نمونه دوره‌های مربوط به سیستم‌های کنترل می‌توان به دوره تسلط بر سیستم کنترل اولیه تا پیشرفته، بوت کمپ کنترل، دوره کنترل و محافظت برق و غیره اشاره کرد. در این دوره‌ها و دوره‌های مربوط به یادگیری سیستم‌های میکرو کنترلر هم فراگیران توانایی کار با این سیستم‌ها، تسلط به مباحث مختلف آن‌ها و غیره را پیدا می‌کنند. 

سایر دوره‌ها

البته دوره‌هایی که یادگیری و آموزش‌های الکترونیک با کمک آن‌ها انجام می‌شود به موارد گفته شده خلاصه نمی‌شوند و بسیاری مباحث و دوره‌های دیگر در این زمینه وجود دارد. از دیگر دوره‌های مربوط به آموزش این رشته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • آشنایی با مدیریت طیف موبایل
  • حسگر تشخیص حرکت آردوینو 
  • دوره حفاظت از ترانسفورماتور
  • راه‌اندازی ابزارها و تجهیزات الکترونیک خانگی 
  • آشنایی با مدارهای دیجیتال 
  • پردازش سیگنال دیجیتال
  • نمودار تک خطی ژنراتور
  • مبانی ترانسفورماتور 
  • زبان اسمبلی
  • و بسیاری موارد دیگر

حرف آخر

آموزش الکترونیک یکی از آموزش‌های پرطرفدار و کاربردی امروزی است که با شرکت در دوره‌های مختلف آن افراد هم مهارت کافی برای تبدیل شدن به نیرویی متخصص در این رشته را پیدا می‌کنند و هم امکان ورود به بازار کار را پیدا خواهند کرد. البته شرط مهم برای استفاده از این دوره‌ها و نتیجه‌گیری با کمک آن‌ها انتخاب بهترین دوره آموزشی است. امروزه آموزش این رشته توسط مجموعه‌های مختلفی ارائه می‌شود و انواع دوره‌های مربوط به الکترونیک و سایر دروس و رشته‌ها مانند آموزش موسیقی، ریاضی و غیره را می‌توان در آن‌ها پیدا کرد. انتخاب شما کدام دوره است؟

نظرتون درباره این نوشته چیه؟ عالیه بد نیست خوب نبود