در این مطلب خواهید خواند:

فیلم نامه

در فیلم و سریال ها و یا حتی انیمیشن ها ماجرای فیلم و تمامی جزئیات آن در فیلم نامه مطرح شده و توسط گروه فیلم سازی واقعیت بخشیده می شود. فیلم نامه حاوی تمامی دیالوگ ها، جزئیات صحنه، حالات بازیگر، موسیقی مکان و تمامی موارد مشابه می باشد و توسط فیلم نامه نویس نوشته و ارائه می شود. فیلم نامه بسته به اینکه برای چه هدفی نوشته شده باشد بخش های مختلفی را شامل شده و روند نوشتن آن نیز متفاوت می باشد. اما در حالت کلی تمامی فیلم نامه ها دارای سه بخش معرفی صحنه، شرح صحنه و همچنین گفتگوها و دیالوگ های طرفین می باشد که با جزئیات کامل نوشته می شود.

فیلم نامه نویسی

فیلم نامه نویسان بسته به ایده و داستان ذهنی خود اقدام به نوشتن کرده و بسته به مهارت و خلاقیت خود داستان را در بخش های مختلف آماده می کنند. فیلم نامه نویسی نیاز به آمادگی ذهنی بالایی داشته و خلاقیت فرد می تواند موفقیت فیلم نامه را رقم زند. لذا داشتن پشتکار، مطالعه و ذهنی خلاق از ضروریات فیلم نامه نویسی می باشد. اگر فیلم نامه نویس با تمامی مراحل و بخش های فیلم نامه و همچنین روند ساخت فیلم آشنا باشد خروجی کار دارای عمق بیشتری بوده و تاثیرگذاری بالاتری خواهد داشت. 

بخش های مختلف فیلم نامه

فیلم نامه و روند نوشتن آن دارای مسیری مشخص می باشد که فیلم نامه نویس در پروسه نوشتن فیلم نامه آن ها را باید پیاده سازی کند. فیلم نامه دارای بخش های مختلفی می باشد و توجه به تمامی آن ها برای حرفه ای بودن کار و تاثیرگذاری داستان اهمیت بالایی دارد. 

  • ایده همان داستان یا موضوع اولیه فیلم می باشد که توسط فیلم نامه نویس مطرح و در خلال فیلم نامه وسعت داده می شود.

  • توسعه ایده: فیلم نامه نویس پس از انتخاب ایده و بنای داستان خود می بایست به آن پرو بال داده و ماهرانه از ابتدا تا انتهای داستان را به گونه ای بچیند تا برای مخاطب جذاب باشد. در تمامی فیلم نامه ها روند داستان باید به گونه ای باشد که پس از شروع داستان در نقطه ای از فیلم به اوج رسیده و به مرور در پایان فیلم به نتیجه برسد. چگونگی روند داستان و نقطه اوج آن بسته به مهارت فیلم نامه نویس، شرایط متفاوتی دارد.

  • پس از چیدن روند داستان فیلم نامه نویس می بایست اقدام به نگارش ایده و داستان خود کرده و در خلال آن تمامی جزئیات مربوط به سکانس های فیلم و پلان های آن را توصیف کند. در فیلم نامه جزئیات کامل شامل شماره سکانس، شماره پلان، مکان فیلم برداری، داخل و خارج بودن صحنه، زاویه فیلم برداری، جزئیات صحنه و دیالوگ بازیگران و همچنین حرکات آن ها عنوان شده و با دقت بسیار نگارش می شود.

  • بررسی فیلم نامه: پس از نوشتن فیلم نامه می بایست شخصا برخی سکانس ها را اجرا کرده سپس لحن بیان و گفتگوها را بررسی کنید تا در صورت مشاهده ایراداتی در متن فیلم نامه، اقدام به رفع آن ها کرده و فیلم نامه ای جامع و دقیق ارائه دهید.

مهارت های لازم برای  فیلم نامه نویسی

برای فیلم نامه نویسی مانند هر شغل دیگری نیاز به برخی مهرات ها احساس شده و فرد باید در جهت رشد فردی پیش برود. در صورتی که فیلم نامه نویس مهارت های لازم را کسب کند و در ادامه روند کاری خود از آموزش های لازم بهره گیرد در مدتی کوتاه پیشرفتی قابل توجه خواهد داشت. در مجموع برای فیلم نامه نویسی داشتن انگیزه و پشتکار، استعداد و علاقه به نوشتن، تخیل و خلاقیت برای ایده پردازی در داستان ها، تمرکز و دقت برای توجه به تمامی جزئیات داستان، انتقاد پذیری و همچنین داشتن صبر و تحمل ضرورتی است که باید جدی گرفته شود. 

لذا توصیه می شود دوره های ارائه شده را مشاهده و با ممارست و پشتکار بالا در جهت پیشرفت خود گام بردارید.

آموزش فیلمنامه نویسی

نظرتون درباره این نوشته چیه؟ عالیه بد نیست خوب نبود