آموزش تحلیل تکنیکال

در این بخش می خوانید:

مقدمه تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال روشی برای مطالعه و تحلیل بازارها و ارائه بینش برای اطلاع از تصمیمات تریدینگ است. این تحلیل قرن هاست که وجود دارد. با این حال، محبوبیت آن در 20 سال گذشته افزایش یافته است زیرا داده ها و ابزارها به طور فزآینده ای پیشرفت کرده اند. در عصر اینترنت، افراد بیشتری به این ابزارها دسترسی دارند و از آنها برای شکل دادن به برنامه های تریدینگ یا معامله گری خود در بازارهای مالی استفاده می کنند.

تحلیل تکنیکال (technical analysis) چیست؟

به طور کلی، تحلیل تکنیکال (technical analysis) مطالعه بازارها یا اوراق بهادار و تاریخچه حرکت قیمت آنها است. تحلیل تکنیکال بر این نظریه کار می کند که بازارها تمایل دارند در الگوهای ثابت و تکرار شونده حرکت کنند، بنابراین با تحلیل قیمت قبلی (با توجه به شرایط یا نشانه های مشابه)، می توان این الگوها را شناسایی کرد و بازرخداد آنها را پیش بینی کرد. این اطلاعات پس از انجام معامله قابل استفاده است.

در معامله گری، نظریه های مختلفی در مورد بازارها و نحوه سودآوری از آنها وجود دارد. یک نظریه خاص، فرضیه بازار کارا (EMH)، می گوید که تمام اطلاعات مرتبط و موجود از قبل با قیمت بازار محاسبه شده است، بنابراین "غلبه بر بازارها" غیرممکن است. با این حال، حتی اگر این نظریه درست باشد، هیچ فردی نمی تواند تمام اطلاعات مربوط به یک بازار را هضم کند، چه برسد به بازارهای متعدد. اینجاست که ما به تکنیک هایی مانند تحلیل تکنیکال نیاز داریم تا به ما کمک کند.

دلایل اهمیت تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال بسیار ذهنی است، اما برای معامله گران یک تکنیک مهم است. موارد زیر برخی از دلایل اصلی دلایل مفید بودن تحلیل تکنیکال هستند:

  • تحلیل تکنیکال واضح، بصری و درک آن آسان است. توجه داشته باشید، این بدان معنا نیست که معامله گری را آسان تر می کند. برای درک بازارها به زمان، صبر و مطالعه نیاز است.
  • متدولوژی مشابهی را می توان در بازارهای مختلف استفاده کرد. این که آیا شما به آینده نگاه می کنید، فارکس، کالا یا سهام، می توانید از همان متد تحلیل استفاده کنید، مشروط بر اینکه داده های تاریخی و نقدینگی موجود در بازار اصلی موجود باشد.
  • می توانید از تحلیل تکنیکال در بازه های زمانی مختلف برای مطابقت با سبک معاملات خود استفاده کنید. اسکالپرهای کوتاه مدت، معامله گران روزانه، معامله گران سوئینگ و سرمایه گذاران بلند مدت همگی می توانند با استفاده از تحلیل تکنیکال، پاداش های بزرگی را به دست آورند.
  • تحلیل تکنیکال سازگار و قابل تکرار است. برای بهبود نتایج، می توان آن را از طریق  backtesting مطالعه و اصلاح کرد.

استفاده از تحلیل تکنیکال در تریدینگ

روش استفاده از تحلیل تکنیکال در تریدینگ

تحلیلگران تکنیکال از ابزارها و منابع مختلفی استفاده می کنند. هزاران استراتژی وجود دارد که بسته به بازار و شرایط مورد تجزیه و تحلیل قابل استفاده است.

ابزارهای اصلی مورد استفاده تکنسین ها عبارتند از:

  • چارت ها
  • ابزارهای طراحی
  • شاخص های تکنیکال

در ادامه به توضیح هر یک از این ابزارها با جزئیات بیشتر می پردازیم تا بدانید چگونه می توانند با تحلیل تکنیکال به شما در تریدینگ کمک کنند.

استفاده از چارت ها برای تحلیل تکنیکال

چارت ها جزء اصلی تحلیل تکنیکال هستند. انواع مختلفی ا چارت ها وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید، و بیشتر این چارت ها به ترجیح شخصی و برنامه معاملاتی سفارشی شما بستگی دارد. از روزهایی که تکنسین ها موظف بودند نمودارهای خود را با دست ترسیم کنند، زمان زیادی سپری شده است. این کار هم زمان بر بود و هم خطاهای انسانی زیادی را در بر داشت. انبوه چارت های آنلاین که در حال حاضر موجود است، تحلیل تکنیکال را در دسترس قرار می دهد و داده های تاریخی و همچنین آمارهای به روز بازار را ارائه می دهند. شما می توانید این داده ها را به معنی ترین روش برای خود پردازش و تجزیه و تحلیل کنید.

برخی از محبوب ترین انواع چارت ها عبارتند از:

  • چارت های کندل استیک (Candlestick)
  • چارت های نقطه و شکل (Point and figure)
  • چارت های خطی
  • چارت های Mountain
  • چارت های میله ای
  • چارت های Renko
  • چارت های Heikin-Ashi

محبوب ترین چارت در تحلیل تکنیکال چارت های کندل استیک می باشد. این نمودار از همه بصری تر می باشد، آنها می توانند اطلاعات زیادی را در بازه های زمانی مختلف در اختیار معامله گران قرار دهند و بینش بازار را ارائه دهند.

استفاده از ابزارهای طراحی برای تحلیل تکنیکال

ابزارهای ترسیم برای نشانه گذاری چارت ها استفاده می شود و به شما امکان می دهد الگوهای فعلی را ضبط کرده و از الگوهایی که ممکن است در آینده ظاهر شوند یادداشت کنید. در هسته تحلیل تکنیکال، توانایی تشخیص سطح حمایت و مقاومت است. این سطوح برای نشان دادن موقعیت بازار یا خروج از روند یا محدوده قبلی استفاده می شود و می توانید آنها را با ابزارهای طراحی خود ثبت کنید. این ابزار برای یک معامله گر شلوغ بسیار مفید است، جایی که یادداشت برداری ذهنی یک رویکرد عملی نیست.

می توانید از ابزارهای طراحی Nadex برای علامت گذاری مجموعه ای از ویژگی ها در چارت های خود استفاده کنید، از جمله:

  • خطوط ساده افقی و عمودی روند.
  • الگوهای بازار مانند مثلث، الگوهای سر و شانه، یا الگوهای ABC.
  • نظریه های بازار ریاضی، مانند فیبوناچی اصلاحی و گسترشی، Gann fan یا بادبزن گن، خطوط گان و سطوح امواج الیوت.

هر یک از ابزارهای طراحی می تواند متناسب با ترجیحات شخصی شما سفارشی شود.

استفاده از اندیکاتورهای تکنیکال

استفاده از اندیکاتورهای (شاخص های) تکنیکال

نمودارها باید تجزیه و تحلیل شوند و شما ابزارهای طراحی خود را در معرض دید خود قرار داده اید - اما در واقع به دنبال چه چیزی هستید؟ در اینجاست که شاخص های تکنیکال وارد می شوند. بر اساس محاسبات ریاضی، شاخص های تکنیکال ابزارهایی هستند که برای تفسیر نمودارها مورد استفاده قرار می گیرند و معامله گران را از الگوهای خاص یا نقاط مورد علاقه که می تواند یک فرصت را نشان دهد، آگاه می کند.

شاخص های تکنیکال را می توان در سه دسته اصلی قرار داد:

  • شاخص های روند (Trend) – این شاخص ها جهت کلی بازار را نشان می دهد و می تواند برای مشخص کردن روندها مورد استفاده قرار گیرد. همچنین ممکن است شنیده باشید که آنها را اسیلاتور می نامند، زیرا در یک حالت موج بین بالا و پایین حرکت می کنند. اندیکاتورهای روند محبوب شامل میانگین متحرک، Ichimoku و همگرایی/واگرایی میانگین متحرک (MACD) است.
  • شاخص های شتاب (Momentum) - هنگامی که یک روند مشخص شد، شاخص های حرکت می توانند قدرت این روند را به شما نشان که آیا معکوس رخ می دهد یا خیر. برخی از مهمترین شاخص های این دسته عبارتند از Williams %R، شاخص قدرت نسبی (RSI)، و یکی به سادگی به عنوان اندیکاتور حرکت شناخته می شود.
  • اندیکاتور نوسانگر (Volatility) - می توانید از این نمودار برای مشاهده میزان تغییر قیمت ها در یک دوره معین استفاده کنید. نوسان بیشتر به معنی تغییرات سریعتر قیمت است. توجه داشته باشید که شاخص های نوسانگر جهت بازار را نشان نمی دهند، فقط محدوده قیمت هستند. شاخص های محبوب در این دسته عبارتند از انحراف استاندارد، میانگین محدوده واقعی (ATR) و Bollinger Bands.

تفاوت تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال

تحلیل تکنیکال: پیش بینی تغییرات قیمت بر اساس تحلیل نمودارهای گذشته و سایر اندیکاتورهای تکنیکال.

تحلیل بنیادی یا فاندامنتال: تمام عوامل داخلی و خارجی که بر قیمت گذاری تاثیر می گذارد را بررسی می کند تا مشخص شود که دارایی دارای قیمت کم یا گران است.

این دو تکنیک از این نظر متفاوت هستند که تحلیل تکنیکال به داده های قیمت گذاری به عنوان یک واحد نگاه می کند. با این رویکرد همه جانبه، می توان آن را مطالعه ای در مورد روانشناسی انسان و شیوه هایی که الگوهای فکری ریشه دار مردم را به طور گسترده در بازارها بیان می کند، در نظر گرفت. از سوی دیگر، تحلیل فاندامنتال عوامل مختلفی را بررسی می کند که همگی بر قیمت تأثیر می گذارند. به جای اینکه نتیجه نهایی را با ارزش اسمی در نظر بگیرید، راه های دستیابی به قیمت بازار را بررسی می کند.

این دو رویکرد متفاوت هستند اما لزوماً مخالف هم نیستند. به عنوان یک معامله گر، این شما هستید که تصمیم می گیرید چه روشی را در پیش بگیرید. برخی از معامله گران به یک روش تجزیه و تحلیل تکیه می کنند، در حالی که برخی دیگر تکنیک های مختلف را ترکیب می کنند تا به روش منحصر به فرد خود به نتیجه برسند.

نظرتون درباره این نوشته چیه؟ عالیه بد نیست خوب نبود