آموزش terraform

در این بخش می خوانید:

Terraform چیست؟

Terraform یک ابزار مدیریت زیرساخت به صورت کد (Infrastructure as Code - IaC) است که توسط HashiCorp توسعه داده شده است. این ابزار به افراد امکان می‌ دهد تا زیرساخت‌ های IT خود را به صورت خودکار و با استفاده از کد توسعه و مدیریت کنند. Terraform یک ابزار منبع باز برای ایجاد، تغییر و نسخه سازی زیرساخت به طور ایمن و موثر است. این یک زیرساخت به عنوان ابزار کد است که استفاده از آن بسیار ساده است. Terraform به توسعه و مقیاس خدمات Cloud و مدیریت وضعیت شبکه کمک می کند. کاربرد اصلی آن در مراکز داده و محیط های شبکه ای تعریف شده توسط نرم افزار است. این نرم افزار را روی دستگاه های موجود نصب و مدیریت نمی کند. در عوض، سرورها و سرویس‌ های ابری مختلف را ایجاد، اصلاح و از بین می‌برد. Slack ،Uber ،Starbucks ،Twitch، همه برندهای بزرگ از Terraform استفاده می کنند. همچنین می‌توانیم Terraform را با Microsoft Azure ،Heroku و Google Compute Engine و غیره ادغام کنیم.

ویژگی‌ ها و عناصر کلیدی Terraform شامل موارد زیر هستند:

  • زبان اصلی HCL (HashiCorp Configuration Language): از زبان HCL برای توصیف زیرساخت به صورت کد استفاده می‌ کند. این زبان به کاربران اجازه می‌ دهد تا با خوانایی بالا و ساختار قابل فهم، زیرساخت‌ های مورد نظر خود را تعریف کنند.
  • مدل اجزاء گسترده: Terraform قابلیت مدیریت انواع گسترده‌ ای از اجزاء زیرساختی را فراهم می‌ کند از جمله ماشین‌ ها، شبکه‌ ها، سرویس‌ ها، ذخیره‌ سازی‌ ها، و سایر منابع.
  • پشتیبانی از ارائه‌ دهندگان متعدد: Terraform از ارائه‌ دهندگان (Providers) مختلفی مانند AWS ،Azure ،Google Cloud ،VMware ،Docker و غیره پشتیبانی می‌ کند، که به کاربران امکان ایجاد و مدیریت زیرساخت‌ های متعدد در محیط‌ های مختلف را می‌ دهد.
  • برنامه‌ ریزی اجرا: Terraform به کاربران اجازه می‌ دهد تا یک برنامه‌ ریزی اجرای تغییرات را تعیین کرده و از اثرات تغییرات پیش‌ روی خود پیشاگر باشند قبل از اعمال آنها
  • مدیریت وضعیت: Terraform از یک فایل محلی به نام "state file" برای ذخیره وضعیت فعلی زیرساخت استفاده می‌ کند. این وضعیت نشان‌ دهنده منابع در حال استفاده و وضعیت آنها است.
  • کنترل نسخه: Terraform به کاربران امکان مدیریت و کنترل نسخه تغییرات مدیریت زیرساخت را از طریق سیستم‌ های کنترل نسخه مانند Git می‌ دهد.
  • مجوز دسترسی: Terraform از مفهوم مجوز دسترسی برای کنترل دسترسی‌ های مرتبط با زیرساخت‌ ها استفاده می‌ کند.

Terraform به کمک توصیف زیرساخت به صورت کد، مدیران سیستم، توسعه‌ دهندگان و تیم‌ های عملیات را قادر به ایجاد، تغییر و حذف مستقیم زیرساخت‌ ها می‌ سازد و باعث افزایش بهره‌ وری، ایجاد یکپارچگی بین تیم‌ ها، و اطمینان از استقرارهای مطمئن تر می‌ شود.

مزایای کار با Terraform

استفاده از Terraform برای مدیریت زیرساخت به صورت کد دارای مزایای متعددی است که تاثیر بسزایی بر بهره‌ وری تیم‌ ها و محیط‌ های IT دارد. در زیر، مزایای اصلی کار با Terraform آورده شده‌ اند:

Infrastructure as Code (IaC): استفاده از مدل کد برای تعریف و مدیریت زیرساخت‌ ها، به تیم‌ ها امکان می‌ دهد تا زیرساخت‌ ها را به صورت خودکار، مستند، و قابل بازیابی توصیف کنند. این کار باعث ایجاد یک محیط قابل تکرار و قابل پیش‌ بینی می‌ شود.

پشتیبانی از ارائه‌ دهندگان متعدد: Terraform از ارائه‌ دهندگان (Providers) مختلفی مانند AWS ،Azure ،Google Cloud ،VMware و غیره پشتیبانی می‌ کند، که به کاربران امکان ایجاد و مدیریت زیرساخت‌ ها در محیط‌ های متعدد را می‌ دهد.

کنترل نسخه: Terraform به کمک مفهوم کنترل نسخه، تغییرات مدیریت زیرساخت را قابل پیش‌ بینی و قابل کنترل می‌ کند. این به تیم‌ ها این امکان را می‌ دهد که به راحتی به وضعیت‌ های قبلی باز گردند و تغییرات را مدیریت کنند.

برنامه‌ ریزی اجرا: Terraform اجازه می‌ دهد تا کاربران قبل از اعمال تغییرات، اثرات تغییرات را از طریق یک برنامه‌ ریزی اجرای تغییرات بررسی کنند. این به تیم‌ ها اطمینان می‌ دهد که تغییرات پیشگیرانه و بدون اثرات جانبی غیر منتظره هستند.

مدیریت وضعیت: Terraform از یک فایل محلی به نام "state file" برای ذخیره وضعیت فعلی زیرساخت استفاده می‌ کند. این وضعیت نشان‌ دهنده منابع در حال استفاده و وضعیت آنها است. این امر از اطمینان از همگام‌ سازی و تطابق با وضعیت فعلی سیستم‌ ها کمک می‌ کند.

مدیریت محدودیت‌ ها و پیچیدگی: Terraform به کاربران امکان مدیریت محدودیت‌ ها و پیچیدگی‌ های زیرساخت را از طریق تعریف مدل به صورت کد می‌ دهد. این امکان کمک می‌ کند تا فرآیند توسعه، اجرا، و مدیریت سریع‌ تر و کارآمدتر انجام شود.

مشارکت تیمی و همکاری: استفاده از مدل کد به تیم‌ ها این امکان را می‌ دهد که به صورت مشترک و هماهنگ تر به مدیریت زیرساخت‌ ها بپردازند. همچنین، این رویکرد همکاری بین توسعه‌ دهندگان و تیم‌ های عملیات را تسهیل می‌ کند.

یادگیری و اجرای آسان: Terraform با ارائه یک زبان ساده و خوانا (HCL) به کاربران این امکان را می‌ دهد تا به سرعت و با آسانی نحوه استفاده از آن را یاد بگیرند و زیرساخت‌ ها را مدیریت کنند.

استفاده از Terraform به کمک این مزایا، به سازمان‌ ها این امکان را می‌ دهد که بهبود سرعت ارائه خدمات، افزایش قابلیت تکرار و پیش‌ بینی، و کاهش خطاها را تجربه کنند.

مقایسه Terraform در مقابل Ansible

Ansible مهم ترین راه برای خودکارسازی و پیکربندی برنامه ها و زیرساخت های فناوری اطلاعات است. Ansible یک ابزار مدیریت پیکربندی منبع باز است که عمدتاً برای تهیه و استقرار اپلیکیشن ها با استفاده از IaaC طراحی شده است. Terraform ابزاری است که برای کمک به تهیه و عدم ارائه زیرساخت ابری با استفاده از زیرساخت به عنوان رویکرد کد طراحی شده است. برای این منظور بسیار تخصصی است. از سوی دیگر، Ansible یک ابزار عمومی تر است که می تواند برای اتوماسیون در دامنه های مختلف استفاده شود. هر دو Terraform و ansible دارای جوامع منبع باز قوی و محصولات تجاری هستند که به خوبی پشتیبانی می شوند. Terraform زیرساخت فناوری اطلاعات شما را با استفاده از زیرساخت به عنوان رویکرد کد راه اندازی و مدیریت می کند. از سوی دیگر، Ansible بر خودکارسازی وظایف IT مانند تهیه و استقرار تمرکز دارد. به طور خلاصه، از Terraform برای راه اندازی زیرساخت و از Ansible برای پیکربندی استفاده کنید. هر دو دارای پشتیبانی منبع باز قوی و گزینه های تجاری هستند.

نظرتون درباره این نوشته چیه؟ عالیه بد نیست خوب نبود