آموزش هک اخلاقی

در این بخش می خوانید:

اصطلاح «هکر» برای توصیف کارشناسانی ابداع شد که از مهارت‌ های خود برای توسعه مجدد سیستم‌ های مین‌فریم استفاده می‌ کردند، کارایی آن‌ ها را افزایش می‌ دادند و به آن‌ ها اجازه انجام چند کار را می‌ دادند. امروزه، این اصطلاح به طور معمول برنامه نویسان ماهری را توصیف می کند که با سوء استفاده از نقاط ضعف یا استفاده از اشکالات، با انگیزه بدخواهی یا شیطنت، به سیستم های رایانه ای دسترسی غیرمجاز پیدا می کنند. به عنوان مثال، یک هکر می تواند الگوریتم هایی برای شکستن رمزهای عبور، نفوذ به شبکه ها یا حتی اختلال در خدمات شبکه ایجاد کند. انگیزه اصلی هک مخرب/غیر اخلاقی شامل سرقت اطلاعات ارزشمند یا سود مالی است. با این حال، همه هک ها بد نیستند. این ما را به نوع دوم هک می رساند: هک اخلاقی. بنابراین هک اخلاقی چیست و چرا به آن نیاز داریم و چرا باید آن را یاد بگیریم.

هک اخلاقی چیست؟

هک اخلاقی به نوعی فعالیت هکرانه می‌ پردازد که به منظور افزایش امنیت سایبری انجام می‌ شود و با احترام به قوانین و اصول اخلاقی صورت می‌ گیرد. این افراد به عنوان "هکرهای اخلاقی" شناخته می‌ شوند و برخلاف هکرهای بد اخلاق (هکرهای سیاه)، اقدامات خود را با اجازه صاحبان سیستم‌ ها یا شرکت‌ ها انجام می‌ دهند. هک اخلاقی یک روش مجاز برای شناسایی آسیب‌ پذیری‌ ها در زیرساخت برنامه، سیستم یا سازمان و دور زدن امنیت سیستم برای شناسایی نقض‌ ها و تهدیدات احتمالی داده در یک شبکه است. هدف هکرهای اخلاقی بررسی سیستم یا شبکه برای یافتن نقاط ضعفی است که هکرهای مخرب می توانند از آنها سوء استفاده کرده یا آنها را از بین ببرند. آنها می توانند ردپای امنیتی را برای مقاومت بهتر در برابر حملات یا منحرف کردن آنها بهبود بخشند.

شرکتی که مالک این سیستم یا شبکه است به مهندسان امنیت سایبری این امکان را می دهد که چنین فعالیت هایی را برای آزمایش دفاعی سیستم انجام دهند. بنابراین، برخلاف هک مخرب، این فرآیند برنامه ریزی شده، تایید شده و مهمتر از آن قانونی است. هدف هکرهای اخلاقی بررسی سیستم یا شبکه برای یافتن نقاط ضعفی است که هکرهای مخرب می توانند از آنها سوء استفاده کرده یا آنها را از بین ببرند. آنها اطلاعات را جمع آوری و تجزیه و تحلیل می کنند تا راه هایی برای تقویت امنیت شبکه، سیستم یا برنامه ها بیابند. با انجام این کار، آنها می توانند ردپای امنیتی را بهبود بخشند تا بهتر بتواند در برابر حملات مقاومت کند یا آنها را منحرف کند. هکرهای اخلاقی توسط سازمان‌ها استخدام می‌ شوند تا آسیب‌ پذیری‌ های سیستم‌ ها و شبکه‌ های خود را بررسی کنند و راه‌ حل‌هایی برای جلوگیری از نقض داده‌ ها ایجاد کنند. 

اهداف اصلی هک اخلاقی عبارتند از:

  • تست امنیت: افراد هک اخلاقی برنامه‌ ها، سایت‌ ها، یا سیستم‌ های اطلاعاتی را به منظور ارزیابی امنیت آنها تست می‌ کنند. این اقدام با هدف شناسایی ضعف‌ ها و نقاط آسیب‌ پذیر سیستم انجام می‌ شود.
  • تصحیح ضعف‌ ها: پس از شناسایی ضعف‌ ها، هکرهای اخلاقی به صورت قانونی و با اجازه مالک سیستم، تلاش می‌ کنند تا ضعف‌ ها را برطرف کنند و امنیت سیستم را افزایش دهند.
  • آموزش و آگاهی: این افراد به جامعه اطلاعاتی نسبت به ریسک‌ ها و تهدیدات امنیتی کمک می‌ کنند. از طریق گزارش‌ های امنیتی و آموزش‌ های مختلف، آگاهی افراد را افزایش می‌ دهند.
  • مشارکت در تحقیقات امنیتی: بسیاری از هکرهای اخلاقی در پروژه‌ ها و تحقیقات امنیتی مشارکت دارند تا به توسعه راهکارهای جدید امنیتی کمک کنند.
  • رفع مشکلات امنیتی به صورت آگاهانه: با اجازه مالک سیستم، هکرهای اخلاقی می‌ توانند به مشکلات امنیتی پیشنهادی پی ببرند و این مشکلات را به مالک گزارش کنند.

در کل، هک اخلاقی نقش مهمی در بهبود امنیت سایبری جامعه و سازمان‌ ها ایفا می‌ کند. این افراد با ارائه خدمات تست امنیتی و مشارکت در ترتیبات امنیتی به عنوان یک تیم امنیتی فعال می‌ شوند و در پیشگیری از حملات سایبری موثر هستند.

آن‌ ها آسیب‌ پذیری‌ های کلیدی را بررسی می‌ کنند که شامل موارد زیر است، اما محدود به آن‌ ها نیست:

  • حملات تزریقی
  • تغییرات در تنظیمات امنیتی
  • قرار گرفتن در معرض داده های حساس
  • نقض پروتکل های احراز هویت
  • اجزای مورد استفاده در سیستم یا شبکه که ممکن است به عنوان نقاط دسترسی استفاده شوند.

انواع مختلف هکرها چیست؟

عمل هک اخلاقی را هک کلاه سفید می نامند و به کسانی که آن را انجام می دهند هکرهای کلاه سفید می گویند. برخلاف هک اخلاقی، هک «کلاه سیاه» شیوه‌ هایی را توصیف می‌ کند که شامل نقض‌ های امنیتی است. هکرهای کلاه سیاه از تکنیک های غیرقانونی برای به خطر انداختن سیستم یا از بین بردن اطلاعات استفاده می کنند.

برخلاف هکرهای کلاه سفید، هکرهای "کلاه خاکستری" قبل از ورود به سیستم شما اجازه نمی خواهند. اما کلاه خاکستری نیز با کلاه سیاه متفاوت است زیرا آنها هک را برای هیچ منفعت شخصی یا شخص ثالث انجام نمی دهند. این هکرها هیچ گونه قصد بدی ندارند و سیستم ها را برای سرگرمی یا دلایل مختلف هک می کنند و معمولاً هر تهدیدی را که پیدا می کنند به مالک اطلاع می دهند. هک کلاه خاکستری و کلاه سیاه هر دو غیرقانونی هستند زیرا هر دو یک نقض غیرمجاز سیستم هستند، حتی اگر نیت هر دو نوع هکر متفاوت باشد.

نقش ها و مسئولیت های یک هکر اخلاقی چیست؟

هکرهای اخلاقی برای انجام هک قانونی باید از دستورالعمل های خاصی پیروی کنند. یک هکر خوب مسئولیت خود را می داند و به تمام دستورالعمل های اخلاقی پایبند است. در اینجا مهمترین قوانین هک اخلاقی آورده شده است:

  • یک هکر اخلاقی باید از سازمانی که صاحب سیستم است مجوز بگیرد. هکرها باید قبل از انجام هرگونه ارزیابی امنیتی در سیستم یا شبکه، تأییدیه کامل را دریافت کنند.
  • محدوده ارزیابی آنها را تعیین کنید و برنامه خود را به سازمان اعلام کنید.
  • هر گونه نقض امنیتی و آسیب پذیری یافت شده در سیستم یا شبکه را گزارش دهید.
  • اکتشافات آنها را محرمانه نگه دارید. از آنجایی که هدف آنها ایمن سازی سیستم یا شبکه است، هکرهای اخلاقی باید با توافق عدم افشای آنها موافقت کنند و به آنها احترام بگذارند.
  • پس از بررسی سیستم برای هر گونه آسیب پذیری، تمام آثار هک را پاک کنید. از ورود هکرهای مخرب به سیستم از طریق حفره های شناسایی شده جلوگیری می کند.

مزایای کلیدی هک اخلاقی

یادگیری هک اخلاقی شامل مطالعه طرز فکر و تکنیک‌ های هکرها و تست کنندگان کلاه سیاه برای یادگیری نحوه شناسایی و تصحیح آسیب‌ پذیری‌ ها در شبکه‌ ها است. مطالعه هک اخلاقی می تواند توسط متخصصان امنیتی در سراسر صنایع و در بسیاری از بخش ها اعمال شود. این حوزه شامل مدافع شبکه، مدیریت ریسک و تستر تضمین کیفیت است.

با این حال، بارزترین مزیت یادگیری هک اخلاقی، پتانسیل آن برای اطلاع رسانی، بهبود و دفاع از شبکه های شرکتی است. تهدید اولیه برای امنیت هر سازمان، هکر است: یادگیری، درک و پیاده سازی نحوه عملکرد هکرها می تواند به مدافعان شبکه کمک کند تا خطرات احتمالی را اولویت بندی کنند و یاد بگیرند که چگونه آنها را به بهترین شکل اصلاح کنند. علاوه بر این، دریافت آموزش‌ ها یا گواهینامه های هک اخلاقی می‌ تواند برای کسانی که به دنبال نقش جدیدی در حوزه امنیتی هستند یا کسانی که می‌ خواهند مهارت‌ ها و کیفیت را به سازمان خود نشان دهند، مفید باشد.

شما متوجه شده اید که هک اخلاقی چیست و نقش ها و مسئولیت های مختلف یک هکر اخلاقی چیست و باید به این فکر کنید که برای تبدیل شدن به یک هکر اخلاقی به چه مهارت هایی نیاز دارید. بنابراین، اجازه دهید نگاهی به برخی از مهارت‌های اخلاقی هکر بیندازیم.

مهارت های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک هکر اخلاقی

یک هکر اخلاقی باید اطلاعات عمیقی در مورد تمام سیستم ها، شبکه ها، کدهای برنامه، اقدامات امنیتی و غیره داشته باشد تا هک را به طور موثر انجام دهد. برخی از این مهارت ها عبارتند از:

  • دانش برنامه نویسی - برای متخصصان امنیتی که در زمینه امنیت برنامه ها و چرخه عمر توسعه نرم افزار (SDLC) کار می کنند لازم است.
  • دانش اسکریپت - این برای متخصصانی که با حملات مبتنی بر شبکه و حملات مبتنی بر میزبان سر و کار دارند لازم است.
  • مهارت های شبکه ای - این مهارت مهم است زیرا تهدیدها بیشتر از شبکه ها سرچشمه می گیرند. شما باید در مورد تمام دستگاه های موجود در شبکه، نحوه اتصال آنها و نحوه شناسایی در معرض خطر بودن آنها بدانید.
  • درک پایگاه های داده - حملات بیشتر در پایگاه های داده هدف قرار می گیرند. دانش سیستم های مدیریت پایگاه داده مانند SQL به شما کمک می کند تا به طور موثر عملیات انجام شده در پایگاه های داده را بررسی کنید.
  • آشنایی با چندین پلتفرم مانند ویندوز، لینوکس، یونیکس و غیره
  • امکان کار با ابزارهای مختلف هک موجود در بازار.
  • آشنایی با موتورهای جستجو و سرورها

آیا هک اخلاقی قانونی است؟

بله، تا زمانی که با اجازه مالک برای کشف ایرادات سیستم و ارائه راه های رفع آن، حلال است. همچنین سیستم را از آسیب های اضافی که توسط هکر وارد می شود محافظت می کند.

نظرتون درباره این نوشته چیه؟ عالیه بد نیست خوب نبود