آموزش مایروسافت پاور اپس

در این صفحه می خوانید:

معرفی مایکروسافت پاور اپس (Microsoft Power Apps)

Microsoft Power Apps مجموعه ای از اپلیکیشن ها، سرویس ها، اتصالات و پلتفرم داده است که یک محیط سریع توسعه اپلیکیشن را جهت ساخت اپلیکیشن های سفارشی برای نیازهای تجاری شما فراهم می کند. با استفاده از Power Apps، می توانید به سرعت برنامه های تجاری سفارشی ایجاد کنید که می توانند هم به داده های ذخیره شده کسب و کار شما یا در سیستم عامل داده (Microsoft Dataverse) یا در منابع مختلف داده آنلاین و داخلی (SharePoint ،Microsoft 365 ،Dynamics 365 ،SQL Server، و غیره) متصل شوند.

برنامه های ساخته شده با استفاده از Power Apps منطق تجاری غنی و قابلیت گردش کار را برای تبدیل فرآیندهای دستی شما به فرآیندهای دیجیتال و خودکار فراهم می کنند. علاوه بر این، برنامه های ساخته شده با استفاده از Power Apps دارای طراحی واکنشگرا هستند و می توانند به طور یکپارچه در مرورگر یا در دستگاه های تلفن همراه (موبایل یا تبلت) اجرا شوند. برنامه های Power با ساختن برنامه های تجاری غنی از ویژگی و بدون نوشتن کد، تجربه ساخت برنامه های تجاری سفارشی را "دموکراتیک" کرده اند. Power Apps همچنین یک بستر قابل توسعه را فراهم می کند که به توسعه دهندگان حرفه ای امکان تعامل برنامه ای با داده ها و فراداده ها را می دهد، منطق تجاری و اتصالات سفارشی ایجاد می کند و با داده های خارجی ادغام می شود.

تاریخچه مایکروسافت اپس

شرکت مایکروسافت به طور رسمی Power Apps را در سال 2018 انتشار کرد. Microsoft Power Platform خطی از هوش تجاری، توسعه اپلیکیشن ها و برنامه های نرم افزاری اتصال برنامه است. مایکروسافت زبان برنامه نویسی با کد کم Power Fx را برای بیان منطق در سراسر بستر Power توسعه داد. همچنین یکپارچه سازی با GitHub و Teams را فراهم می کند.

کاربرد Power Apps

Power Apps یک پلتفرم خوب و بصری است که ویژگی drag  و drop کردن برای ساخت رابط کاربری برای یک برنامه تلفن همراه را در اختیار کاربران قرار می دهد. کاربران می توانند کنترل های مختلفی مانند textboxes، فیلد های انتخابی و غیره به رابط کاربری خود اضافه کنند. همچنین می تواند به کاربران اجازه دهد از دستگاه های رسانه ای مانند دوربین، فیلم ها و غیره و سایر ویژگی های لازم برای ساخت یک برنامه موبایل مدرن استفاده کنند. یک ویژگی برای اتصال به منابع داده های مختلف با استفاده از Power Apps وجود دارد و پس از تکمیل توسعه، کاربران فقط نیاز به انتشار برنامه دارند تا در سازمان مورد استفاده قرار گیرد.

Power Apps بیشتر شبیه یک پلتفرم به عنوان سرویس از Microsoft Power Platform ارائه می شود. این سرویس کاربران را قادر می سازد تا به سرعت برنامه هایی بسازند که می توانند در هر مرورگر وب مدرنی مانند Chrome ، Firefox و غیره و در برنامه های تلفن همراه نیتیو با استفاده از Android ، iOS یا Windows قابل اجرا باشند. یک نکته مهم که در اینجا باید به آن توجه کنید این است که با استفاده از Power Apps می توانیم برنامه های تلفن همراه را برای کاربران داخلی بسازیم نه برای مشتریان در سراسر جهان. از آنجا که این پلتفرم فاقد کد است، توسعه دهندگان قادر به کنترل عناصر UI یا اصلاح کدهای HTML برای انجام هرگونه تغییر نخواهند بود.

Power Apps برای تولیدکنندگان اپلیکیشن، کاربران، ادمین و توسعه دهندگان

با استفاده از Power Apps، به عنوان یک تولیدکننده اپلیکیشن می توانید سه نوع برنامه ایجاد کنید: canvas، مدل محور و پورتال.

برای شروع شما باید این موارد شروع کنید:

  • Power Apps Studio یک اپلیکیشن طراحی برنامه است که برای ساخت اپلیکیشن های canvas استفاده می شود. طراح اپلیکیشن در محیط آن حس می کند که گویی در یک slide deck در Microsoft PowerPoint کار می کند.
  • App designer برای اپلیکیشن های مدل محور به شما امکان می دهد سایت مپ را تعریف کرده و کامپوننت هایی را برای ساخت یک اپلیکیشن مدل محور اضافه کنید.
  • Power Apps portals Studio یک ابزار طراحی WYSIWYG برای افزودن و پیکربندی صفحات وب، کامپوننت ها، فرم ها و لیست ها است.

اگر شما یک کاربر هستید، شما می توانید برنامه هایی را که ایجاد کرده اید یا شخص دیگری ایجاد کرده و با شما به اشتراک گذاشته است، در مرورگر یا در دستگاه های تلفن همراه (موبایل یا تبلت) اجرا کنید.

  • برنامه ها را پیدا کنید و اجرا کنید
  • اپلیکیشن ها را در نسخه موبایل Power Apps اجرا کنید

اگر شما یک ادمین Power Apps هستید می توانید از Power Platform admin center برای ایجاد و مدیریت محیط ها، دریافت توصیه های پشتیبانی و پشتیبانی همزمان از Power Apps و Power Automate و مشاهده تجزیه و تحلیل Dataverse استفاده کنید.

توسعه دهندگان سازندگان اپلیکیشن هستند که می توانند برای گسترش ایجاد و سفارشی سازی برنامه های تجاری، کدی بنویسند. توسعه دهندگان می توانند از کد برای ایجاد داده و فراداده استفاده کنند، منطق سمت سرور را با استفاده از توابع Azure، افزونه ها و اکستنشن های گردش کار اعمال کنند، منطق سمت مشتری را با استفاده از JavaScript اعمال کنند، با استفاده از موجودیت های مجازی و وب بوک ها با داده های خارجی ادغام شوند، اتصالات سفارشی ایجاد کنند برای ایجاد راه حل های یکپارچه، اپلیکیشن ها را در تجربه وب سایت خود قرار دهند.

Power Apps و  Dynamics 365

اپلیکیشن های Dynamics 365، مانند Dynamics 365 Sales، Dynamics 365 Customer Service، Dynamics 365 Marketing از سیستم عامل داده (Dataverse) استفاده می کنند که توسط Power Apps برای ذخیره و امنیت داده ها استفاده می شود. این امر به شما امکان می دهد بدون نیاز به ادغام و با استفاده از Power Apps و Dataverse مستقیماً در برابر داده های اصلی کسب و کار اپلیکیشنی بسازید که پیش از این در Dynamics 365 استفاده شده است.

برنامه ریزی یک پروژه Power Apps

اگر به تازگی استفاده از Power Apps را شروع کرده اید، ممکن است ایجاد یک برنامه از صفحه خالی کمی طاقت فرسا باشد.

ممکن است شما ایده ای در ذهن خود داشته باشید، اما شاید به تمام جزئیات و اطلاعاتی که برای ایجاد برنامه نیاز دارید، کاملاً فکر نکرده اید. ممکن است شما یک کاربر تجاری یا IT حرفه ای باشید که قبلاً هیچ اپیلکیشنی را طراحی یا ساخته نکردیه باشید. یا ممکن است شما یک توسعه دهنده full-stack باشید که می خواهد بداند چگونه کار با Power Apps با توسعه اپیلکیشن سنتی متفاوت است.

در این بخش، صرف نظر از سوابق زندگی خود و یا اینکه چقدر در مورد توسعه برنامه می دانید، با استفاده از Power Apps در مورد مراحل تبدیل ایده های خود به یک راه حل کاملاً کارآمد اطلاعات خواهید گرفت.

اصول ساخت یک اپیلکیشن به شرح زیر است:

  • برنامه ریزی: چه کسی، چه چیزی، چه زمانی و چرا را مشخص کنید.
  • طراحی: داده ها را مدلسازی کنید (تصمیم بگیرید که داده های مورد نیاز ایجاد شده چگونه سازماندهی، دسترسی و ذخیره می شوند) و صفحه های اپیلکیشن را ترسیم کنید.
  • ایجاد: برنامه را ایجاد کنید.
  • تست: از کاربران بخواهید این اپیلکیشن را امتحان کنند.
  • استقرار و اصلاح: اپیلکیشن خود را به دست کاربران برسانید، بازخورد بگیرید و تصمیم بگیرید که چه چیزی را تغییر دهید یا اضافه کنید.

یادگیری powerapps

تفاوت بین Power Apps و رویکردهای توسعه اپلیکیش های سنتی

در مقایسه با توسعه اپلیکیشن های سنتی، پروژه های Power Apps در دو زمینه اصلی متفاوت هستند:

  • چگونه اعضای مختلف سازمان با هم همکاری می کنند تا راه حل ایجاد کنند
  • روش توسعه

تفاوت هایی در اینکه چه کسی اپلیکیشن را توسعه می دهد

Power Apps بستری است که هم به سود "توسعه دهندگان حرفه ای" و هم "توسعه دهندگان معمولی" است.

در یک محیط توسعه سنتی، فقط توسعه دهندگان حرفه ای می توانند با ساخت واقعی یک برنامه درگیر شوند. با Power Apps، همه با استفاده از قابلیت های پیشرفته ای که قبلاً فقط در اختیار توسعه دهندگان حرفه ای بود، توانایی ساخت برنامه های مورد نیاز خود را دارند.

تفاوت در روش توسعه

با توسعه اپلیکیشن سنتی مانند مدل " waterfall"، جایی که فرآیند از مرحله ایده به طراحی و انتشار می رسد، مدت زمان طولانی قبل از اینکه کاربر کارکرد اپلیکیشن را ببیند، وجود دارد. در نتیجه، احتمال وجود شکاف بین آنچه کاربر در ابتدا به عنوان یک شرط درخواست کرده و آنچه که توسعه دهنده اپلیکیشن ایجاد کرده است، افزایش می یابد. حتی با رویکردهای توسعه مدرن تر مانند توسعه چابک، زمان قابل توجهی می تواند سپری شود تا اولین محصول مناسب (MVP) به کاربران تحویل داده شود.

با Power Apps، می توانید به سرعت یک نسخه قابل استفاده از برنامه خود ایجاد کنید، زیرا Power Apps یک تجربه توسعه WYSIWYG (آنچه می بینید همان چیزی است که تحویل می گیرید) را ارائه می دهد. کاربران در مراحل اولیه توسعه برنامه واقعی کار را تجربه می کنند و در صورت بروز نیازهای جدید می توان ویژگی های جدیدی را به نسخه بعدی اضافه کرد.

مایکروسافت پاوراپس

ایجاد اپلیکیشن در Power Apps

Power Apps یک بستر توسعه با بهره وری بالا برای برنامه های تجاری است و دارای چهار مولفه ی اصلی است:

  • اپلیکیشن های Canvas
  • اپلیکیشن های مدل محور
  • پورتال ها
  • Microsoft Dataverse

اپلیکیشن های Canvas

اپلیکیشن های Canvas با تجربه کاربری شما شروع می شوند، یک رابط کاربری کاملاً متناسب با قدرت یک canvas خالی طراحی می کنند و آن را به انتخاب بیش از 200 منبع داده متصل می کنند. می توانید اپلیکیشن های canvas را برای اپلیکیشن های وب، تلفن همراه و تبلت ایجاد کنید.

اپلیکیشن های Canvas به شما انعطاف پذیری می دهند تا تجربه کاربری و رابط کاربری را همانطور که می خواهید تنظیم کنید. به خلاقیت و حس تجاری خود اجازه دهید تا نحوه ظاهر و احساس برنامه های شما را راهنمایی کند.

می توانید ساخت اپلیکیشن خود را از طریق ابزارهای Microsoft که در آن داده ها زندگی می کنند، شروع کنید، مانند:

  • از SharePoint list
  • از داشبورد Power BI

ایجاد یک اپلیکیشن canvas آسان است. با Power Apps، می توانید اپلیکیشن خود را به چندین روش پیدا کنید یا ایجاد کنید:

  • از داده
  • از یک نمونه
  • از یک Dataverse source
  • از یک blank canvas
  • از طریق AppSource

علاوه بر ایجاد برنامه در Power Apps، اکنون می توانید با استفاده از Power Apps مستقیماً در Microsoft Teams برنامه ایجاد کنید.

اپلیکیشن های مدل محور

اپلیکیشن های مدل محور با مدل داده شما شروع می شوند - از شکل داده ها و فرایندهای اصلی کسب و کار شما در Dataverse گرفته تا مدل ها، فرم ها، views و سایر کامپوننت ها ساخته می شوند. برنامه های مدل محور به طور خودکار UI عالی ایجاد می کنند که در تمامی دستگاه ها واکنشگرا است.

وقتی برنامه ای مبتنی بر مدل ایجاد می کنید، می توانید از تمام قدرت Dataverse برای پیکربندی سریع فرم ها، قوانین تجارت و روند کار استفاده کنید. شما یک برنامه مبتنی بر مدل از سایت Power Apps ایجاد می کنید.

پورتال ها

پورتال ها به شما کمک می کنند وب سایت هایی ایجاد کنید که به کاربران خارج از سازمان شما اجازه می دهد با طیف گسترده ای از هویت به سیستم وارد شوند، داده ها را در Dataverse ایجاد و مشاهده کنند یا حتی به صورت ناشناس به مرور مطالب بپردازند.

Microsoft Dataverse

Dataverse بستر داده ای است که همراه با Power Apps است و به شما امکان ذخیره و مدل سازی داده های تجاری را می دهد. این بستری است که برنامه های Dynamics 365 (مانند فروش Dynamics 365، خدمات مشتری، خدمات درست، بازاریابی و اتوماسیون سرویس پروژه) بر روی آن ساخته شده است. اگر مشتری Dynamics 365 هستید، داده های شما از قبل در Dataverse وجود دارد.

Dataverse به شما امکان می دهد داده ها را به صورت ایمن درون مجموعه ای از جداول استاندارد و سفارشی ذخیره و مدیریت کنید و در صورت نیاز می توانید ستون هایی را به آن جداول اضافه کنید

نظرتون درباره این نوشته چیه؟ عالیه بد نیست خوب نبود