در این بخش می خوانید:
- مقدمه Price Action Trading
- پرایس اکشن تریدینگ چیست؟
- اجزای اصلی پرایس اکشن
- شاخص پرایس اکشن (Price Action Indicator)
- استراتژی های Crypto Price Action Trading
فرض می کنید شما یکی از افرادی هستید که می پرسید امیدوارکننده ترین استراتژی معامله گری برای یک معامله گر کدام است؟ پاسخ سریع پرایس اکشن تریدینگ (Price Action Trading)است. نه تنها برای معامله گران در سطح متوسط مناسب است، بلکه برای معامله گران تازه کار نیز فوق العاده خوب عمل می کند. در حقیقت، ثابت شده است که به معامله گران کمک می کند تا سود مداوم را در طول زمان بدست آورند.
از این گذشته، اقدام پرایس اکشن، اساس همه تحلیل های تکنیکال می باشد و بیشتر برای ورود و خروج دقیق از بازار مورد استفاده قرار می گیرد.
این استراتژی مهمات کامل برای تحلیل و تریدینگ کارآمد بازارها را فراهم می کند. بنابراین ایده آموزش پرایس اکشن این است که مفاهیم اصلی مربوط به پرایس اکشن را توضیح و آموزش دهد تا هرکسی بتواند ابزارهایی را برای معامله گری در بازار مالی مانند یک حرفه ای در اختیار داشته باشد.
پرایس اکشن تریدینگ چیست؟
پرایس اکشن یک استراتژی معاملاتی است که برای تحلیل رفتار بازار و شناسایی فرصت های ایده آل ورود و خروج استفاده می شود. در اصل، پرایس اکشن نشان دهنده عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار است.
از نظر معامله گر پرایس اکشن، وقتی خریداران علاقه بیشتری به هر دارایی دارند، از نظر روانشناختی حاضر خواهند بود هر آنچه فروشندگان ارائه می دهند بپردازند. در نهایت، اگر علاقه خرید همچنان ادامه یابد، قیمت ها بیشتر می شوند و بنابراین، روند صعودی را در نمودار ایجاد می کنند. در یک توضیح ساده تر، قیمت موازی با تقاضای بازار می گردد.
در نهایت، تحلیل نمودارهای قیمت به معامله گران کمک می کند تا دو مورد را تعریف کنند:
- سطوح هدف برای وارد شدن در یک موقعیت
- و، همچنین ارائه مناطق واضحی برای مدیریت مناسب ریسک
علاوه بر این، هدف اصلی پرایس اکشن تریدینگ توصیف وضعیت بازار (بازارهای رو به رشد یا جانبی) است. بر اساس این اطلاعات، سرمایه گذاران می توانند استراتژی تریدینگ را برای تعیین زمان بازار توسعه دهند.
اجزای اصلی پرایس اکشن
اجزای اصلی پرایس اکشن به موارد زیر تقسیم می شوند:
- روند بازار (روند صعودی و نزولی)
- بازارهای مسطح یا Flat Markets
- کندل استیک (Candlesticks)
پرایس اکشن در انواع سبک های تریدینگ اعمال می شود، عمدتا به این دلیل که می توان آن را در تمام بازه های زمانی به یک شکل تحلیل کرد. بنابراین، معامله گران بلند مدت یا کوتاه مدت می توانند از این روش سود ببرند.
پرایس اکشن شامل چهار ستون اصلی است: کندل استیک، روند bullish، روند bearish و flat market.
کندل استیک (Candlesticks)
کندل استیک نمای گرافیکی هستند که اطلاعات مربوط به باز بودن، بالا بودن، پایین بودن و بسته شدن هر دوره زمانی را ارائه می دهد. معمولاً وقتی close price بیشتر از open price است، نوار سبز (bullish) است. هنگامی که close price کمتر از open price است، نوار قرمز (bearish) است. با این حال، رنگ بستگی به پیکربندی پلتفرم دارد.
به طور کلی، bullish candle به سمت بالا است در حالی که برعکس جهت bearish candle، به سمت پایین است.
تصویر بالا نشان دهنده دو candlestick است، کندل سبز در جایی که close بالاتر از open و دیگری قرمز در جایی که close از open آن پایین تر است. معمولاً کندل های بزرگ در یک جهت یا جهت دیگر نشان دهنده حرکت قابل توجهی هستند.
روندهای Bullish
روندهای Bullish به روندهای صعودی اشاره می کنند، جایی که قیمت در پایین ترین سطح خود و در بالاترین سطح خود شکل می گیرد.
روندهای Bearish
روندهای Bearish به روندهای نزولی اطلاق می شود، جایی که قیمت در پایین ترین حد و پایین ترین سطح متوالی شکل می گیرد.
Flat Market
برخلاف روند bullish یا bearish، فلت مارکت زمانی است که ساختار بازار از مسیری پیروی نمی کند. به عبارت دیگر، Flat Market زمانی اتفاق می افتد که در موقعیت lows و highsسطح ثبات وجود نداشته باشد، و action tends به یک سمت انجام شود. معمولاً این حرکت بین سطح حمایت و مقاومت تنظیم می شود.
شاخص پرایس اکشن (Price Action Indicator)
در حالی که پرایس اکشن به عنوان یک استراتژی معاملاتی تفسیر می شود، از طرف دیگر شاخص پرایس اکشن به مطالعه حرکت بازار اشاره می کند. می توانید از این شاخص برای ارزیابی عدم تعادل بین عرضه و تقاضا استفاده کنید. در تحلیل تکنیکال، کندل استیک در نمودار قیمت شما قوی ترین شاخص پرایس اکشن است.
این معامله به naked trading نیز گفته می شود که بدون شاخص های تکنیکال مانند میانگین متحرک، شاخص قدرت نسبی و تصادفی است، اما عمدتاً به طور مستقیم به پرایس اکشن اطلاق می گردد. در این مورد، candlesticks برای ارائه سیگنال های ورود دقیق با هم مورد مطالعه قرار می گیرند.
یک نکته خوب در اینجا این است که تحلیل پرایس اکشن باید با مفاهیم تریدینگ دیگر مورد استفاده قرار گیرد مانند:
- جهت روند
- سطوح حمایت و مقاومت
- خطوط ترند
- ساختار قیمت (swing high و swing low)
استراتژی های Crypto Price Action Trading
در حالی که معامله گران برای استنباط فرصت تریدینگ می توانند به عوامل روانی یا احساسات بازار تکیه کنند، استفاده از داده های بنیادی تاریخی اجتناب ناپذیر است. این زمانی است که الگوهای چارت به کار می آیند.