آنچه در این صفحه می خوانید:
معرفی جوملا
جوملا یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و اوپن سورس (CMS) برای انتشار محتوای وب است که توسط .Open Source Matters, Inc ساخته شده است. این برنامه بر روی یک فریمورک برنامه کاربردی وب مشاهده کننده-کنترل کننده ساخته شده است که می تواند مستقل از CMS استفاده شود. جوملا به زبان پی اچ پی نوشته شده است، از تکنیک های برنامه نویسی شی گرا و الگوهای طراحی نرم افزار استفاده می کند و داده ها را در MySQL ،MS SQL یا PostgreSQL ذخیره می کند و شامل ویژگی هایی از قبیل حافظه پنهان صفحه، فیدهای RSS، نسخه های قابل چاپ از صفحات، فلاشهای خبری، وبلاگ ها، جستجو و پشتیبانی از بین المللی زبان را دارد. بیش از 8000 افزونه رایگان و تجاری در فهرست رسمی افزونه های جوملا در دسترس است و سایر منابع نیز در دسترس هستند که به شما امکان می دهد سایت خود را متناسب با نیازهای خاص خود تنظیم کنید. طبق آمار سال 2019، بعد از وردپرس و دروپال چهارمین سیستم مدیریت محتوای پرکاربرد در اینترنت بود.
ویژگی های جوملا
جوملا دارای هزاران افزودنه شخص ثالث است که می توانید در دایرکتوری افزونه های جوملا (extensions.joomla.org) پیدا کنید. همچنین هزاران قالب سطح بالا وجود دارد که بسیاری از آنها رایگان هستند. الگوهای پرداختی نیز در دسترس هستند و پشتیبانی می شوند. بسیاری از قالب ها رابط کاربری گرافیکی را ارائه می دهند که به شما امکان می دهد رنگ ها، قلم ها، چیدمان ها و ویژگی ها را تغییر دهید. جوملا ابزارهای جستجوگر داخلی دارد. شامل ابر داده و کلید واژه ها، پشتیبانی Mod_rewrite برای آدرس های SEF و ایجاد منو برای نقشه های واضح و مداوم را در بر دارد. از دیگر ویژگی های جوملا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارای قابلیت جستجو، ذخیرهسازی صفحه، نظر سنجی، RSSخوان، نسخه قابل چاپ از صفحات، اخبار، وبلاگ، پشتیبانی از زبانهای بینالمللی، تالار گفتگو و تقویم
- امکان بارگذاری موقت در حافظه به منظور افزایش کارایی
- امکان ایجاد فهرست اتوماتیک
- امکان ارسال خبر به وسیله ی قالب RSS
- امنیت بالا
- امکان اجرا با Linux ،FreeBSD ،MacOSX server ،Solaris و AIX
- چند زبانه: ارائه بیش از 70 زبان.
- بهینه سازی موتور جستجو خارج از Box SEO و SEF
- رایگان: جوملا برای استفاده تحت GPL رایگان است.
- انعطاف پذیر: کاربرد در پیاده سازی انواع وبسایتهای تجاری کوچک و بزرگ، کسب و کار آنلاین، پرتالهای خدمات الکترونیک و آموزش الکترونیک، وبسایتهای سازمانهای دولتی، آموزشی، خبری و شخصی کوچک، اینترانت، وب سایت اجتماعی، از ساده ترین تا پیچیده ترین وب سایت.
- توسعه پذیر: افزونه ها نظیر کامپوننت، ماژول، پلاگین، قالب، بسته زبان برای گسترش قابلیت وب سایت در دسترس هستند.
- مدیریت کاربر: لیست های کنترل دسترسی به مدیریت کاربران یک وب سایت و گروه های مختلف اجازه می دهد.
- مدیریت منو: به اندازه نیاز منوها و آیتم های منو را ایجاد کنید.
- مدیریت حافظه پنهان: ذخیره سازی برای عملکرد.
کاربرد جوملا
جوملا در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد تا میلیون ها وب سایت از هر شکل و اندازه به قدرت برسد. جوملا یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) برای انتشار محتوای وب است. برای وب سایت های تجارت الکترونیکی یا شبکه های اجتماعی عالی است، اما وقتی در مورد مقایسه CMS صحبت می شود، نیاز به درک اساسی مهارت های فنی دارد. جوملا به گونه ای طراحی شده است که به عنوان یک بستر اجتماع، دارای ویژگی های شبکه های اجتماعی قوی باشد. جوملا وقتی در مقایسه با CMS پیچیدگی ایجاد می شود، بین وردپرس ساده و دروپال جامع و پیشرفته وجود دارد. جوملا به شما کمک می کند تا محتوای وب خود را پیگیری کنید. طبق مقایسه CMS، جوملا به شما امکان می دهد سایتی ایجاد کنید که محتوا و ساختار بیشتری از انعطاف پذیری نسبت به وردپرس ارائه دهد. جوملا قابل استفاده برای:
- وب سایتها یا پورتالهای شرکتهای بزرگ، اینترانت ها و اکسترانت ها
- وب سایتهای تجاری کوچک
- مجلات آنلاین، روزنامه ها و انتشارات
- تجارت الکترونیکی و رزرو آنلاین
- وب سایتهای دولتی، غیرانتفاعی و سازمانی
- وب سایت ها یا پورتال های مستقر در مدارس
- صفحه اصلی شخصی یا خانوادگی
مقایسه جوملا با وردپرس
انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) یک تصمیم مهم است که می تواند پیامدهای عظیمی را برای وب سایت شما داشته باشد. گفته می شود، دو سیستم عامل وجود دارد که می تواند به طور مستقیم با یکدیگر مقایسه شود، وردپرس در مقابل جوملا. هر دو سیستم عامل به دلیل سهولت در استفاده، فرصت های گسترده سفارشی سازی و اجتماعات فعال مشهور هستند. در حالی که وردپرس و جوملا جوانب مثبت و منفی خود را دارند، هر دو می توانند برای ساختن سایت های مدرن و پر از ویژگی استفاده کنند.
تفاوت اساسی وردپرس و جوملا در این است که جوملا به عنوان CMS به معنای سرویس دهی به وب سایت های مشابه پورتال است، در حالی که وردپرس در اصل یک پلتفرم وبلاگ متمرکز بود. اما این روزها، هر دو وردپرس و جوملا کاملاً قادر به اجرای هر نوع وب سایت هستند. از نظر فنی، هر دو WordPress و Joomla جزء نرم افزارهای مستقل نیستند و آنها فقط در هنگام نصب روی وب سرور کار می کنند. این معمولاً یک وب سرور است که از یک شرکت شخص ثالث مانند Bluehost دریافت می کنید. اگر می خواهید یک وب سایت بسازید، جنبه اصلی برای فکر کردن این است که شما با پیکربندی نرم افزار وب، کار با سرورها و به طور کلی با جنبه های فنی این فرآیند راحت هستید.
به طور سنتی، جوملا بیشتر به توسعه دهندگان علاقه مند است که نمی ترسند "دست خود را کثیف کنند" که با سرورها کار کنند. از طرف دیگر وردپرس برای شروع کار راحت تر و مبتدی تر است. از طرف دیگر، جوملا به شما چنین روش دستی را نمی دهد. میزبان هایی که به جوملا اجازه می دهند معمولاً آن مراحل نصب سفارشی را ندارند، به این معنی که شما باید بیشتر کارها را به تنهایی انجام دهید.
مزایای وردپرس
سهولت استفاده: وردپرس معمولاً ساده ترین سیستم مدیریت محتوا برای استفاده ، به ویژه برای غیر توسعه دهنده ها محسوب می شود.
مناسبتر برای وبلاگ نویسی: وردپرس شامل تمایز "پست های وبلاگ" در مقابل "صفحات استاتیک" در خارج از جعبه است، در حالی که جوملا فقط یک نوع "مقاله" را شامل می شود که می توانید با دسته بندی ها دستکاری کنید.
توسعه پذیری: وردپرس تاکنون بزرگترین اکوسیستم پلاگین ها و مضامین را دارد که گسترش سایت شما را با انواع مختلفی از ویژگی ها آسان می کند.
انجمن پشتیبانی عظیمی: از آنجا که وردپرس بسیار محبوب است ، یافتن کمک از طریق اکوسیستم عظیم شخص ثالث وبلاگ ها، گروه های فیسبوک و توسعه دهندگان آسان است.
هزینه های توسعه کمتر: این جامعه عظیم نیز به معنای آن است که شما می توانید بطور کلی کار ارزان تر انجام دهید.
مزایای جوملا
مدیریت پیشرفته تر کاربر: جوملا سیستم پیشرفته تری را برای کنترل دسترسی کاربر و مدیریت کاربر در خارج از سیستم ارائه می دهد.
انعطاف پذیر برای انواع مختلف محتوا: مؤلفه ها و ماژول های جوملا انعطاف پذیری کمی بیشتر برای نمایش انواع محتوای غیر استاندارد ارائه می دهد.
پشتیبانی چند زبانه: جوملا از پشتیبانی چند زبانه داخلی برخوردار است، در حالی که وردپرس شما را ملزم به استفاده از یک افزونه شخص ثالث می کند.
قالب های چندگانه: جوملا به شما امکان می دهد از قالب های مختلف برای قطعات مختلف محتوا استفاده کنید، در حالی که فقط می توانید از یک موضوع وردپرس استفاده کنید.