آموزش مایکروسافت پروجکت

آنچه در این صفحه می خوانید:

معرفی مایکروسافت پروجکت (Microsoft Project)

Microsoft Project محصولی از نرم افزار مدیریت پروژه است که توسط مایکروسافت تهیه و قابل فروش شده است. این برنامه برای کمک به مدیر پروژه در تدوین برنامه، تعیین منابع به وظایف، پیگیری پیشرفت، مدیریت بودجه و تجزیه و تحلیل بارهای کاری طراحی شده است. Microsoft Project سومین برنامه کاربردی مبتنی بر Microsoft Windows است با گذشت چند سال از راه اندازی آن، این نرم افزار، غالب مدیریت پروژه مبتنی بر رایانه شخصی شد.

این بخشی از خانواده مایکروسافت آفیس است، اما هرگز در هیچ یک از مجموعه های آفیس گنجانده نشده است. هم اکنون در دو نسخه استاندارد و حرفه ای موجود است. فرمت فایل اختصاصی مایکروسافت پروجکت mpp. است. Microsoft Project و Microsoft Project Server پایه های اساسی محصول مدیریت پروژه شرکت Microsoft Office هستند.

مایکروسافت پروجکت مجموعه ای از ابزارهای مدیریت پروژه و مدیریت نمونه کارها است. پروجکت در صنایع مختلف از جمله ساخت و ساز، تولید، دارو، خرده فروشی، خدمات مالی و مراقبت های بهداشتی استفاده می شود. ماژول های اصلی مایکروسافت پروجکت متشکل از Project و Team برای توانمندسازی همکاری و مدیریت پروژه ها، از جمله اشتراک فایل، گفتگوها، جلسات و امور مالی موارد دیگر می باشند. مایکروسافت پروجکت برای کمک به کاربران جهت تعیین اهداف واقع بینانه برای تیم و مشتریان پروژه با ایجاد برنامه، توزیع منابع و مدیریت بودجه طراحی شده است. راهنمای مایکروسافت پروجکت به کاربران کمک می کند تا پروژه ها و کارها را دنبال کنند و نتایج را گزارش دهند. این نرم افزار به پیمانکاران کمک می کند تا بودجه و منابع خود را کنترل کنند و به طور کامل با آفیس ادغام شده است و همچنین شامل مجوز دسترسی مشتری (CAL) است که امکان ارتباط آسان با Office Project Server را فراهم می کند.

تاریخچه مایکروسافت پروجکت (Microsoft Project)

"Project" یک نرم افزار MS-DOS بود که در ابتدا برای زبان IBM PC به زبان مایکروسافت "C" نوشته شده بود. این ایده از دید ران بردوئوفت، از IBM S / E سابق و علاقه مندان به رایانه شخصی در اوایل دهه 1980 نشأت گرفته است، تا دستور العمل و تمام آماده سازی ها را از نظر مدیریت پروژه بیان کند. آقای بردهوفت در بدو تولد برنامه سرویس برنامه مایکروسافت (MAS) را تشکیل داد و این شرکت بعداً با شرکت مایکروسافت توافق نامه ای را امضا کرد. آلن ام بوید، مدیر توسعه محصولات مایکروسافت، این نرم افزار را به عنوان ابزار داخلی برای کمک به مدیریت تعداد زیادی از پروژه های نرم افزاری که در هر زمان در داخل کشور در حال توسعه بودند، معرفی کرد. بوید مشخصات را نوشت و شرکت محلی سیاتل را برای تهیه نمونه اولیه درگیر کرد.

اولین نسخه تجاری پروژه در سال 1984 برای DOS منتشر شد. نسخه 4 برای DOS نسخه نهایی DOS بود که در سال 1986 منتشر شد. اولین نسخه ویندوز در سال 1990 منتشر شد و با نسخه 1 برای ویندوز شناخته شد. در Microsoft Project 2007 آخرین باری بود که نوار منو و نوار ابزار را در بر داشت.

Microsoft Project 2010 اولین برنامه ای بود که مانند همه برنامه های Office 2010، دارای نمایش روبان و Backstage بود و آخرین مورد برای باز کردن فایل های Microsoft Project 98 و mpx. و اجرای Windows XP و Vista بود. علاوه بر این، این اولین نسخه 64 بیتی بود. Microsoft Project 2013 اولین برنامه ای بود که نگاهی مبتنی بر UI مدرن را در بر داشت و حساب مایکروسافت و ادغام OneDrive را معرفی کرد. Microsoft Project 2016 آخرین برنامه ای است که از ویندوز 7 و ویندوز 8 پشتیبانی می کند. Microsoft Project 2019 فقط در ویندوز 10 اجرا می شود و شامل ویژگی هایی است که از Office 365 منتقل می شود.

ویژگی های مایکروسافت پروجکت (Microsoft Project)

احتمالاً یکی از بهترین موارد موجود در بین ابزارهای مدیریت پروژه در حال حاضر، مایکروسافت پروجکت است که ابزاری برای هر شرکتی است که از تلاش برای افزایش بهره وری با نوشتن تخته سفید، یادداشت های پس از آن و همچنین ضایعات کاغذ، خسته شده است. این ابزار با پیچیدگی به روشی بسیار ساده سروکار دارد. در حالی که این ابزار طیف وسیعی از قابلیت های چشمگیر را دارد، اما برای هر کاربر می تواند کاری را انجام دهد که دقیقاً به آنچه نیاز دارد، انجام دهد.

مشاهده کامل

این نرم افزار حتی اگر می خواهید چندین پروژه را اجرا کنید، به شما امکان مشاهده کامل می دهد. این نرم افزار دارای ابزارهای زمانبندی آشنایی مانند نمودارهای گانت و منوهای پیش نمایش پالادو برای سرعت بخشیدن و ساده کردن مرحله برنامه ریزی پروژه است. به همین ترتیب، زمان بندی های متعدد آن به شما امکان می دهد تصویر بزرگی را در پروژه ها و وظایف و پیشرفت آن ها به سمت نقاط عطف بدست آورید. هر جدول زمانی را می توان به داده های خاص اختصاص داد و با ذینفعان پروژه به اشتراک گذاشت.  با دسترسی از دستگاه های مختلف دسکتاپ و موبایل، می توانید داده های پروژه را در هر مکانی که به سیستم متصل هستید به سرعت مشاهده کنید.

ادغام عالی

این دستگاه به طیف گسترده ای از محصولات نرم افزاری مایکروسافت متصل می شود. اسکایپ را به منظور تقویت ارتباط پروژه، با Office.com و آفیس 365 به کار گرفت تا با تعدادی از برنامه های معروف مایکروسافت مانند ورد ،اکسل و پاورپوینت همکاری کند. به همین ترتیب، مدیریت پروژه مایکروسافت با پاور بی آی کار می کند تا به پروژه شما تجزیه و تحلیل هوش تجاری سطح بالا را وام دهد.

آماده برای استفاده

شما می توانید از فرمت های داخلی استفاده کنید که برای مشخصات خود نیز قابل تنظیم هستند، راهی عالی برای پیشرفت و اجرای سریع پروژه. علاوه بر این، فرمت ها بهترین محصولات هستند، بنابراین نیازی به اختراع مجدد چرخ نیست. همچنین گزارش هایی خارج از جعبه دریافت می کنید که می توانید با تیم های خود به اشتراک بگذارید. گزارش هایی مانند نمودارهای burndown، مالی و نمودارهای Gantt در دسترس هستند و می توان در دستگاه ها مشاهده کرد.

UI و مجموعه ویژگی های مبتنی بر تجربه

Microsoft Project توسط افرادی طراحی شده است که پروژه های زندگی واقعی را مدیریت کرده اند و می دانند که برخی از امور و روندها همیشه در حال تغییر هستند. بنابراین با استفاده از این ابزار، اضافه کردن کارهای جدید یا تجدید نظر در سازماندهی پروژه در نیمه راه کار ساده ای خواهد بود.

سازگار با سناریوهای مختلف

بسیار بصری است و تعادل بزرگی از قابلیت استفاده و پیچیدگی را ارائه می دهد. این پروژه در صنایع مختلف از جمله ساخت، داروسازی، ساخت و ساز، خرده فروشی، خدمات مالی، دولتی و مراقبت های بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد مایکروسافت پروجکت (Microsoft Project)

برنامه ریزی و زمان بندی

برنامه ریزی و زمان بندی با استدلال، مهمترین مرحله مدیریت پروژه است. آن ها ستون فقرات کل پروژه را تشکیل می دهند و می توانند کلیت کار را ساخته یا خراب کنند.

نمایش جدول زمانی پروژه

این یکی از بهترین ویژگی های Microsoft Project است. وقتی در حال کار روی پروژه هستید، بدیهی است که می خواهید همه چیز را در یک مکان داشته باشید و همه برنامه ها را همگام نگه دارید. اما چه اتفاقی می افتد که شما به کسی مستقل از تیم پروژه نیاز دارید تا پیشرفت شما را پیگیری کند و بررسی کند که چگونه کار می کنید؟

پاسخ در نمای جدول زمانی Microsoft Project است. این زیبایی تمام پروژه را با نمای بالا به پایین از کل کار ارائه می دهد. به عنوان مثال، اگر قصد دارید پروژه را به ذینفعان، مدیریت یا شرکای خود ارائه دهید، می توانید با استفاده از نمای جدول زمانی پروژه، آنچه را که از دیدگاه خود می دیدند، به راحتی پیش نمایش کنید.

چگونه می توان ارزش افزوده را به نمای جدول زمانی اضافه کرد؟ برای مبتدیان، می توانید برخی از تغییرات قالب بندی را تغییر دهید. رنگ مراحل پروژه قابل تغییر است، وظایف را می توان تراز کرد و قالب های مختلف دیگر را نیز می توان تنظیم کرد. این روند بسیار ساده است. تنها کاری که باید برای اضافه کردن چیزی به جدول زمانی خود انجام دهید، کلیک راست بر روی Work است و گزینه اضافه کردن آن را انتخاب می کنید. می توانید قالب بندی را متناسب با ایمیل، ارائه و موارد دیگر تغییر دهید.

همکاری

همکاری بخش اساسی هر پروژه است. هر فعالیت تعداد زیادی از افراد را درگیر می کند، بنابراین شما به طور ایده آل دوست دارید همه آنها را به بستر مشترک وصل کنید تا بتوانید به راحتی اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک بگذارید.

از دیگر کاربرد های مایکروسافت پروجکت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • راه اندازی طرح پروژه
  • آبجکت های سفارشی مانند تقویم ها، نمایش ها، جداول، فیلتر ها و فیلدها در پایگاه داده گلوبال شرکت ذخیره می شوند که توسط همه کاربران به اشتراک گذاشته شده است.
  • کلاس های مختلف کاربران را تشخیص می دهد. این کلاس های مختلف کاربران می توانند سطوح دسترسی متفاوت به پروژه ها، نمایش ها و سایر داده ها داشته باشند.
  • پروژه مایکروسافت با Microsoft Office Project Server و Microsoft Project Web Access گسترش یافته است. سرور پروژه اطلاعات پروژه را در پایگاه داده مرکزی ذخیره می کند.
  • پروژه مایکروسافت بودجه را بر مبنای کار اختصاصی و نرخ منابع ایجاد می کند.
  • محاسبه ی برنامه ریزی منابع
  • آنالیز حجم کار
  • مدیریت بودجه
نظرتون درباره این نوشته چیه؟ عالیه بد نیست خوب نبود