آنچه در این صفحه می خوانید:
- آفیس (Microsoft office) چیست؟
- معرفی آفیس موبایل (Office Mobile)
- ویژگی های آفیس (Microsoft office)
- برنامه های آفیس (Microsoft office)
آفیس (Microsoft office) چیست؟
Microsoft Office یا به عبارت ساده آفیس، خانواده ای از نرم افزارهای کلاینت، نرم افزارهای سرور و سرویس است که توسط Microsoft ایجاد شده است. اولین بار توسط Bill Gates در تاریخ 1 اوت 1988 در COMDEX در لاس وگاس اعلام شد. در ابتدا، یک اصطلاح بازاریابی برای یک مجموعه اداری، نسخه اول Office شامل Microsoft Word، Microsoft Excel و Microsoft PowerPoint بود. با گذشت سال ها، برنامه های Office با ویژگی های اشتراکی همچون ادغام داده های OLE و ویژوال بیسیک برای برنامه نویسی برنامه های کاربردی به طور قابل توجهی نزدیکتر شده اند. مایکروسافت همچنین Office را به عنوان یک بستر توسعه برای نرم افزارهای خط مشی تحت نام تجاری Office Business Applications قرار می دهد. در 10 ژوئیه 2012، Softpedia گزارش داد که Office توسط بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان استفاده می شود.
Office در چندین نسخه تولید شده است که به سمت کاربران نهایی و محیط های محاسباتی متمرکز شده است. نسخه اصلی و پرکاربرد، نسخه دسکتاپ است که برای رایانه های شخصی دارای سیستم عامل های Windows و MacOS در دسترس است. Office در مرورگر، که قبلاً با نام Office Online شناخته می شد، نسخه ای که در یک مرورگر وب اجرا می شود، در حالی که مایکروسافت همچنین برنامه های Office را برای Android و iOS حفظ می کند.
از زمان Office 2013، مایکروسافت Office 365 را به عنوان اصلی ترین وسیله برای به دست آوردن مایکروسافت آفیس ارتقا داده است: این نرم افزار اجازه می دهد تا از نرم افزار و سایر سرویس ها در مدل اشتراک مشاغل استفاده کنید، و کاربران به روز رسانی رایگان ویژگی ها را برای نرم افزار در مدت اشتراک دریافت می کنند، از جمله ویژگی های جدید و ادغام رایانش ابری که لزوماً در نسخه های "on-premises" موجود در Office تحت شرایط مجوز معمولی فروخته می شود. در سال 2017، درآمد Office 365 از فروش مجوزهای متعارف پیشی گرفت.
آفیس (Microsoft office) در وب
Office on the web یک نسخه وب سبک Microsoft Office است و در درجه اول شامل چهار برنامه وب است: Word، Excel، Powerpoint و OneNote. این پیشنهاد همچنین شامل Outlook.com و OneDrive است که از طریق یک تعویض برنامه یکپارچه قابل دسترسی است. کاربران می توانند نسخه داخلی این سرویس را که Office Online Server نامیده می شود، در ابرهای خصوصی و همراه با SharePoint، Microsoft Exchange Server و Microsoft Lync Server نصب کنند.
ورد، اکسل و پاورپوینت در وب همه می توانند بصورت بومی فایل های Office Open XML (docx، xlsx، pptx) و همچنین فایل های OpenDocument (odd، ods، odp) را باز، ویرایش و ذخیره کنند. آنها همچنین می توانند فرمت های قدیمی فایل Office (doc، xls، ppt) را باز کنند، اما در صورت تمایل کاربر برای ویرایش آنلاین آنها، به فرمت های Open XML جدیدتر تبدیل می شوند. سایر قالب ها را نمی توان در برنامه های مرورگر مانند CSV در اکسل یا HTML در Word باز کرد و همچنین فایل های Office که با رمز عبور رمزگذاری شده اند نیز قابل باز نیستند. فایل های دارای ماکرو در برنامه های مرورگر باز می شوند، اما دسترسی به ماکروها امکان پذیر نیست. از ژوئیه 2013، Word می تواند اسناد PDF را ارائه دهد یا آنها را به اسناد Microsoft Word تبدیل کند، اگرچه ممکن است قالب بندی سند از نسخه اصلی خارج شود. از نوامبر 2013، برنامه ها از نوشتن همزمان و ذخیره خودکار فایل ها پشتیبانی می کنند.
آفیس در وب از ویژگی های پیشرفته موجود در نسخه های کامل دسکتاپ آفیس، از جمله فاقد برنامه Access و Publisher به طور کامل برخوردار نیست. با این حال، کاربران می توانند دستور "Open in Desktop App" را که سند را در نسخه دسک تاپ Office در رایانه یا دستگاه خود ارائه می دهد انتخاب کنند تا از ویژگی های پیشرفته در آنجا استفاده کنند.
مرورگرهای وب پشتیبانی شده شامل Microsoft Edge، Internet Explorer 11، آخرین نسخه های Firefox یا Google Chrome و همچنین Safari برای OS X 10.8 یا بالاتر است. برنامه های افزودنی رایگان برای استفاده مستقیم از Office در وب در Google Chrome و Microsoft Edge وجود دارد.
معرفی آفیس موبایل (Office Mobile)
Office Mobile شامل نسخه های کاهش یافته و لمسی بهینه شده Word، Excel و PowerPoint می باشد. سایر برنامه های Office مانند OneNote، Lync و Outlook به صورت برنامه های مستقل در دسترس هستند. این نرم افزار در اندروید، آی او اس (iOS)، ویندوز 10 و ویندوز 10 موبایل پشتیبانی می شود.
Office Mobile کاربران را قادر می سازد تا اسناد را در OneDrive برای تجارت و SharePoint ذخیره کنند و به آنها دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این، نسخه Windows Phone همچنین به کاربران امکان می دهد تا فایل ها را به صورت محلی در دستگاه ذخیره کنند. طبق گفته مایکروسافت، Office Mobile برای iPhone و Android بسیار شبیه به یکدیگر است، در حالی که نسخه ویندوز فون یک "تجربه غنی تر و یکپارچه تر" را ارائه می دهد.
Office Mobile for iPhone در تاریخ 14 ژوئن 2013 در ایالات متحده منتشر شد. اگرچه این برنامه به استثنای نسل اول در دستگاه های iPad نیز کار می کند، اما برای یک صفحه کوچک طراحی شده است. Office Mobile برای تلفن های اندرویدی در تاریخ 31 ژوئیه 2013 در ایالات متحده منتشر شد. پشتیبانی از 117 بازار و 33 زبان به تدریج طی چند هفته اضافه شد. این در Android 4.0 و بعد از آن پشتیبانی می شود. Office Mobile برای iPhone و Android، به ترتیب رایگان از فروشگاه App و گوگل پلی (Google Play) در دسترس است، در ابتدا نیاز به اشتراک مجوز دار Office 365 برای فعال سازیاست، اما در مارس 2014 با انتشار Office for iPad، برنامه ها به روز شدند و کاملاً رایگان برای مصارف خانگی، اگرچه اشتراک هنوز هم برای استفاده در تجارت مجوز مورد نیاز است.
در تاریخ 27 مارس 2014، مایکروسافت Word، Excel و PowerPoint را برای iPad منتشر کرد. در 6 نوامبر 2014، مایکروسافت نسخه های به روز شده Word، Excel و PowerPoint را برای iPhone منتشر کرد. در 29 ژانویه 2015 مایکروسافت ورد، اکسل و پاورپوینت را برای تبلت های اندرویدی منتشر کرد. در 24 ژوئن 2015، مایکروسافت نسخه های به روز شده Word، Excel و Powerpoint را برای تلفن های اندرویدی منتشر کرد. نسخه Android همچنین در برخی از دستگاه های سیستم عامل Chrome پشتیبانی می شود.
در ژانویه سال 2015، مایکروسافت از نسخه های برنامه جهانی به روز شده برنامه های Office برای دستگاه های ویندوز 10 از جمله رایانه های شخصی، تبلت و تلفن های هوشمند که مبتنی بر برنامه های Android و iOS است که قبلاً منتشر شده بود رونمایی کرد.
ویژگی های آفیس (Microsoft office)
بیشتر نسخه های مایکروسافت آفیس (از جمله Office 97 و بعد از آن) از مجموعه ویجت های خود استفاده می کنند. رابط کاربری نسخه خاص مایکروسافت آفیس اغلب به شدت بر نسخه بعدی مایکروسافت ویندوز تأثیر می گذارد. در سال 2012، آفیس 2013 طراحی ویندوز 8 طراحی مسطح و شبیه به جعبه را تکرار کرد. کاربران Microsoft Office ممکن است از طریق مشخصات اتصال ذخیره شده در فایل های Office Data Connection (.odc) به داده های خارجی دسترسی پیدا کنند. Windows و Office هم از بسته های خدمات برای به روزرسانی نرم افزار استفاده می کنند. مایکروسافت برنامه هایی را برای ادغام ویژگی های ارائه پیشرفته تر در Office 2019 اعلام کرده است. این موارد شامل مواردی مانند قابلیت Morph و Zoom پیشرفته برای کمک به شما در ایجاد یک نمایش پیشرفته تر و پویاتر است.
قابلیت توسعه
یکی از ویژگی های اصلی مجموعه Office این امکان برای کاربران و شرکت های شخص ثالث برای نوشتن افزونه ها است که با دستورات سفارشی و ویژگی های تخصصی، قابلیت های یک برنامه را گسترش می دهد. یکی از ویژگی های جدید Office Store است. افزونه ها و سایر ابزارها را می توان توسط کاربران دانلود کرد. توسعه دهندگان می توانند با فروش برنامه های خود در فروشگاه Office درآمد کسب کنند. درآمد بین توسعه دهنده و مایکروسافت تقسیم می شود که در آن برنامه نویس 80٪ از پول دریافت می کند. توسعه دهندگان می توانند برنامه ها را با همه کاربران Office به اشتراک بگذارند.
برنامه با سند سفر می کند، و این برای توسعه دهنده است که تصمیم بگیرد که گیرنده هنگام باز کردن چه چیزی را ببیند. گیرنده این گزینه را دارد که برنامه را از فروشگاه آفیس به صورت رایگان بارگیری کند، یک جلسه آزمایشی رایگان را شروع کند یا به سمت پرداخت هدایت شود. با داشتن قابلیت های ابری آفیس، بخش فناوری اطلاعات می تواند مجموعه ای از برنامه ها را برای کارمندان مشاغل خود ایجاد کند تا بهرهوری خود را افزایش دهد. وقتی کارمندان به فروشگاه Office می روند، برنامه های شرکت خود را تحت سازمان من می بینند. برنامه هایی که کارمندان شخصاً بارگیری کرده اند، تحت برنامه های من ظاهر می شوند. توسعه دهندگان می توانند از فناوری های وب مانند اچ تی ام ال (HTML)، اکس ام ال (XML)، سی اس اس (CSS)، جاوااسکریپت و API برای ساخت برنامه ها استفاده کنند. برنامه برای Office صفحه وب است که در داخل یک برنامه مشتری Office استفاده می شود. کاربران می توانند از برنامه ها برای تقویت کارایی یک سند، پیام ایمیل، درخواست جلسه یا قرار ملاقات استفاده کنند. برنامه ها می توانند در چندین محیط و توسط چندین مشتری، از جمله کلاینت های غنی دسکتاپ Office، برنامه های وب Office، مرورگرهای تلفن همراه و همچنین در محل و در ابر اجرا شوند.
برنامه های آفیس (Microsoft office)
مایکروسافت اکسل صفحه گسترده ای است که توسط مایکروسافت برای ویندوز، macOS، اندروید و iOS ساخته شده است. اکسل دارای ابزارهای محاسبه، ابزار گرافیکی، جداول محوری و یک زبان برنامه نویسی ماکرو ویژوال بیسیک برای برنامه های کاربردی است. اکسل بخشی از مجموعه نرم افزاری مایکروسافت آفیس است. مایکروسافت اکسل دارای خصوصیات اصلی تمام نرم افزارهای صفحه گسترده است. با استفاده از جداولی متشکل از ردیف ها و ستون ها می توان، داده ها و اطلاعات را سازماندهی کرد و با استفاده از همین داده ها، به انجام محاسبات پرداخت. توابع عرضه شده در اکسل برای پاسخگویی به نیازهای آماری، مهندسی و مالی است. علاوه بر این، اکسل می تواند داده ها را به صورت نمودارهای خطی، هیستوگرام ها و نمودارها با نمایش گرافیکی سه بعدی بسیار محدود نمایش دهد.
Microsoft PowerPoint جزء نرم افزارهای آفیس است. به دلیل مطابقت نرم افزارهای مایکروسافت آفیس با خطوط فارسی تهیه اسلایدهای موثر به زبان فارسی هم وجود دارد. اشخاصی که با طرز کار مایکروسافت ورد و اکسل آشنا هستند نیاز چندانی به فراگیری و شرکت در کلاس های آموزشی ندارند زیرا بسیار از کارآییهای پاور پوینت با دیگر نرمافزارهای آفیس مشترک است. بهره گیری از امکانات وسیع آفیس مانند غلط یاب املایی و گرامری و AutoCorrect در پاور پوینت هم گنجانیده شده است.
Microsoft Word یا به عبارت ساده Word یک پردازشگر کلمه است که توسط مایکروسافت ساخته شده است. ورد نخستین بار در 25 اکتبر 1983 با نام Multi-Tool Word برای سیستم های Xenix منتشر شد. سپس نسخه های بعدی برای چندین سیستم عامل دیگر نیز منتشر شدند.
نرم افزار word جزء نرم افزارهای آفیس است. نرم افزارهای آفیس نرم افزارهای پر کاربردی هستند که اغلب مورد استفاده قرار می گیرند. ورد، پاورپوینت، اکسل، اکسس و غیره جزء نرم افزارهای آفیس هستند. شرکت مایکروسافت، نرم افزار واژه پرداز ورد را برای رایانههای شخصی و اداری تولید کرد. هدف از ساخت این نرم افزار، تایپ، قالب بندی و ویرایش متون، ساخت جداول، طراحی صفحات و غیره است. نسخه های تجاری Word به عنوان یک محصول مستقل یا به عنوان جزئی از مایکروسافت آفیس، ویندوز RT یا مجموعه متوقف شده Microsoft Works مجاز هستند.
مایکروسافت اکسس یک سیستم مدیریت پایگاه داده (DBMS) از مایکروسافت است که ترکیبی از رابط Microsoft Jet Database Engine با یک رابط کاربری گرافیکی و ابزارهای توسعه نرم افزار می باشد. این عضو از مجموعه برنامه های مایکروسافت آفیس شامل نسخه های حرفه ای و بالاتر بوده و یا به طور جداگانه فروخته می شود.
توسعه دهندگان نرم افزار، معماران داده ها و کاربران قوی می توانند از Microsoft Access برای توسعه نرم افزار استفاده کنند. مانند سایر برنامه های مایکروسافت آفیس، اکسس نیز توسط ویژوال بیسیک برای برنامه های کاربردی (VBA) پشتیبانی می شود. یک زبان برنامه نویسی مبتنی بر شی که می تواند اشیاء مختلفی از جمله DAO (اشیاء دسترسی به داده ها)، اشیاء داده ActiveX و بسیاری دیگر از اجزای ActiveX را ارجاع دهد. از اشیاء بصری در فرم ها و گزارش های اکسس استفاده شده است. روش ها و خواص آنها را در محیط برنامه نویسی VBA نشان داده می شود و ماژول های کد VBA ممکن است عملیات سیستم عامل ویندوز را اعلان کنند یا فراخوانی کند.
Microsoft Outlook یک مدیر اطلاعات شخصی مایکروسافت است که به عنوان بخشی از مجموعه آفیس موجود است. در درجه اول یک برنامه ایمیل، که آن نیز شامل تقویم، مدیر وظیفه، مدیر تماس، یادداشت برداری، ژورنال و مرور وب می باشد. همچنین می تواند به عنوان یک برنامه مستقل مورد استفاده قرار گیرد یا می تواند با Microsoft Exchange Server و Microsoft SharePoint Server برای چندین کاربر در یک سازمان، مانند صندوق های پستی و تقویم های مشترک، پوشه های عمومی Exchange، لیست های شیرپوینت و برنامه های نشست کار کند. مایکروسافت همچنین برنامه های تلفن همراه را برای اکثر سیستم عامل های موبایل از جمله iOS و اندروید منتشر کرده است. توسعه دهندگان همچنین می توانند با استفاده از مایکروسافت ویژوال استودیو، نرم افزارهای سفارشی خود را که با Outlook و کامپوننت های آفیس کار می کند، بسازند. علاوه بر این، دستگاه های ویندوز فون می توانند تقریباً تمام داده های Outlook را با Outlook Mobile همگام سازی کنند.
Microsoft Publisher یک برنامه کاربردی انتشار دسکتاپ در مجموعه ی آفیس است که مجموعه وسیعی از ابزارهای تولید طرح بندی و ایجاد متن و تصاویر با کیفیت تایپوگرافی می باشد. Publisher دارای ویژگی های جامعی است که می تواند از طریق یک رابط کاربری ساده قابل دسترسی باشد. این نرم افزار دارای آپشن های Bulk و Batch برای کاهش زمان در تسک های انتشار دسکتاپ می باشد. تصاویر را می توان با استفاده از انواع جلوه های ویژه تغییر داد. ابزار مربوط به نمونه های رنگی، جلوه های متنی و دیگر موارد نیز می تواند کیفیت چاپ را تضمین کند.
نرم افزار Publisher می تواند به کاربران کمک کند تا با ابزارهای قدرتمند و آسان برای یادگیری، گرافیک های متمایز را ایجاد کند. عکس های فیسبوک و آلبوم های Flickr نیز می تواند با استفاده از یک جستجوی سریع یکپارچه، به طور مستقیم در فایل Publisher کپی شوند. با استفاده از افکت های پیشرفته در این برنامه برای متون، عکس ها و اشکال، حتی کاربران تازه کار می توانند پوسته های حرفه ای را تولید کنند.
Microsoft OneNote برنامه ای برای جمع آوری اطلاعات به صورت رایگان و همکاری چند کاربر است. این برنامه یادداشت ها، نقشه ها، بریدگی صفحه و تفسیرهای صوتی کاربران را جمع می کند. یادداشت ها را می توان با سایر کاربران OneNote از طریق اینترنت یا شبکه به اشتراک گذاشت.
پیش از این، OneNote به عنوان بخشی از مجموعه مایکروسافت آفیس موجود بود. مایکروسافت این نسخه را به نفع نسخه کاهش یافته و بهینه سازی شده با قابلیت لمسی (UWP-App) کاهش داد. مایکروسافت همچنین نسخه های OneNote را به عنوان برنامه رایگان و مستقل برای macOS،Windows RT،Windows Phone،iOS و Android منتشر می کند. مایکروسافت همچنین نسخه ای مبتنی بر وب از OneNote را به عنوان بخشی از OneDrive و Office برای وب فراهم می کند. این نسخه به کاربران امکان ویرایش یادداشت ها را در مرورگر وب می دهد.
Office 365 یک خط از سرویس های اشتراک است که توسط مایکروسافت به عنوان بخشی از خط تولید مایکروسافت آفیس ارائه می شود. این برند شامل برنامه هایی است که امکان استفاده از مجموعه نرم افزار Microsoft Office را در طول عمر اشتراک و همچنین نرم افزار مبتنی بر ابر به عنوان محصول خدماتی برای محیط های تجاری از جمله میزبان Exchange Server،Skype برای Business Server و SharePoint فراهم می کند. تمام برنامه های Office 365 شامل بروزرسانی های خودکار در نرم افزار مربوطه بدون هزینه اضافی است، برخلاف لایسنس های معمولی برای این برنامه ها، در نسخه های جدید نیاز به خرید یک لایسنس جدید دارید.
پس از آزمایش نسخه بتا که از اکتبر 2010 آغاز شد، در ژوئن 2011 مایکروسافت، Office 365 را به عنوان جانشین مجموعه آنلاین بهره وری کسب و کار مایکروسافت راه اندازی کرد، که در ابتدا با هدف کاربران شرکتی انجام شد. با انتشار مایکروسافت آفیس 2013، مایکروسافت Office 365 را گسترش داد تا برنامه های جدیدی را با هدف انواع مختلف مشاغل به همراه برنامه های جدید با هدف مصرف کنندگان عمومی از جمله مزایای متناسب با خدمات مصرف کننده مایکروسافت مانند OneDrive (که ادغام آن با Office مهم بود) گسترش دهد.
مایکروسافت پروجکت (Microsoft Project)
Microsoft Project محصولی از نرم افزار مدیریت پروژه است که توسط مایکروسافت تهیه و قابل فروش شده است. این برنامه برای کمک به مدیر پروژه در تدوین برنامه، تعیین منابع به وظایف، پیگیری پیشرفت، مدیریت بودجه و تجزیه و تحلیل بارهای کاری طراحی شده است. Microsoft Project سومین برنامه کاربردی مبتنی بر Microsoft Windows است با گذشت چند سال از راه اندازی آن، این نرم افزار، غالب مدیریت پروژه مبتنی بر رایانه شخصی شد.
مایکروسافت پروجکت مجموعه ای از ابزارهای مدیریت پروژه و مدیریت نمونه کارها است. پروجکت در صنایع مختلف از جمله ساخت و ساز، تولید، دارو، خرده فروشی، خدمات مالی و مراقبت های بهداشتی استفاده می شود. ماژول های اصلی مایکروسافت پروجکت متشکل از Project و Team برای توانمندسازی همکاری و مدیریت پروژه ها، از جمله اشتراک فایل، گفتگوها، جلسات و امور مالی موارد دیگر می باشند. مایکروسافت پروجکت برای کمک به کاربران جهت تعیین اهداف واقع بینانه برای تیم و مشتریان پروژه با ایجاد برنامه، توزیع منابع و مدیریت بودجه طراحی شده است. راهنمای مایکروسافت پروجکت به کاربران کمک می کند تا پروژه ها و کارها را دنبال کنند و نتایج را گزارش دهند. این نرم افزار به پیمانکاران کمک می کند تا بودجه و منابع خود را کنترل کنند و به طور کامل با آفیس ادغام شده است و همچنین شامل مجوز دسترسی مشتری (CAL) است که امکان ارتباط آسان با Office Project Server را فراهم می کند.
مایکروسافت ویزیو Microsoft Visio که قبلا مایکروسافت آفیس ویزیو شناخته می شد، یک برنامه کاربردی برای ترسیم دیاگرام ها با گرافیک برداری است و بخشی از خانواده مایکروسافت آفیس است. این محصول برای اولین بار در سال 1992 توسط شرکت Shapeware ساخته شد و مایکروسافت در سال 2000 آن را خریداری کرد. ویزیو نرم افزاری برای طراحی انواع نمودارها است. این نمودارها شامل فلوچارت ها، نمودارهای سازماندهی، طرح های ساختمانی، طرح های طبقه، نمودارهای جریان داده، نمودار جریان فرآیند، مدلسازی فرآیند کسب و کار، نمودارهای شناور، نقشه های سه بعدی و غیره می باشد. ویزیو یک نرم افزار محبوب دیجیتالی از مایکروسافت می باشد و دارای قابلیت هایی است که می تواند به حرفه ای ها در طراحی صنایع مختلف کمک کند و دیاگرام ها را با سرعت بیشتری به اشتراک بگذارد.